woensdag, december 1, 2021
spot_img
HomeMediaRezzonation lanceert bètaversie van ONE app: Uniek platform dat muziek delen next...

Rezzonation lanceert bètaversie van ONE app: Uniek platform dat muziek delen next level brengt

-

[The English version of this feature can be found here]

Software-ontwikkelaar Rezzonation lanceerde maandag 19 april een bèta-release van een app waarmee je muziek vanuit meerdere streamingsdiensten kunt delen met vrienden. De ONE app, die onlangs gepitcht werd op het grote South By South West in de VS, biedt onder andere de unieke kans om samen en interactief te genieten van je favoriete entertainment. TIOH sprak met Sander Weegels, founder en operationeel hoofd van Rezzonation, over de ins en outs van dit nieuwe entertainmentplatform. “We kunnen de fanbase van een artiest laten groeien op een manier die nog niet eerder vertoond is.”

De naam van de ONE app spreekt boekdelen. Met de applicatie is het mogelijk om vanuit één platform muziek te delen met en terug te ontvangen van iedereen. Ongeacht het muziekplatform waarvan je gebruik maakt.

Op dit moment zijn Spotify, Apple Music en Deezer de platforms waarmee je gebruik kunt maken van de app. Maar je hoeft dus maar van één daarvan abonnee te zijn. Vervolgens kun je van het aanbod van alle drie de streamingdiensten (mee)genieten. En ondertussen ook nog chatten met vrienden over die fantastische track of mix die je bij een van hen – of zij bij jou – voorbij hoorde komen.

Versplintering

- Advertisement -

Het idee van de ONE-app ontstond toen Sander Weegels en zijn vrienden, allemaal muziekliefhebbers, zich afvroegen: waarom die versplintering? Waarom al die accounts en abonneegelden?

“Er zijn eigenlijk maar 5 platenmaatschappijen die alle rechten hebben. En wij betalen allemaal 10 euro per maand voor dezelfde muziek. Waarom zou je dat niet kunnen delen?”

Sander geeft aan dat hij zelf echt een muziekfreak is. Hij heeft een achtergrond in zowel de entertainmentbranche, als de online tech. Jarenlang werkte hij onder meer voor evenementenorganisatie Extrema in Eindhoven.

Tune-in

Wat de ONE app al meteen uniek maakt, is dat je echt met iedereen muziek kunt delen. “Als je nu een Spotify-nummer verstuurt naar iemand met een account op Apple Music, dan houdt het op”, vertelt Sander. “Als je op onze app met elkaar geconnect bent kun je, waar je ook abonnee van bent, toch die muziek delen”.

Het is ook mogelijk om in de app te zien of iemand ‘live’ is en dus muziek aan het afspelen is. Dat zie je aan de oranje kleur rondom iemands profiel. Op dat moment kun je ook klikken op de button ’tune in’. Daarmee kun je, live en in real time, samen muziek luisteren.

Deze tune-in-functie is ook oneindig. Wanneer iemand, bijvoorbeeld een artiest, gebruik maakt van de ONE app, kan een fan intunen op zijn muziek. Een vriend van die fan kan vervolgens daarop inchecken, enzovoorts. Dit maakt de app ook interessant voor een artiest, omdat de ONE app als een soort ‘accelerator’ dient.

Sander: “We kunnen zo de fanbase laten groeien op een manier die nog niet eerder vertoond is. En dat komt door die tune-ins.”

De sterkste manier van muziek delen, is via een referentie door een vriend

ONE app

Interactie

Wat de app ook vooral toevoegt aan bestaande muziekplatforms, is de mogelijkheid tot interactie. “Er was nog geen enkel platform wat mensen met elkaar in laat tunen en waarbij je in de livestream interactie hebt. Bovendien kun je bij een livestream een nummer dat je leuk vindt meteen in je eigen playlist zetten”, legt Sander uit. Bij de app zit ook een chatfunctie: “We misten de interactie, want dat maakt entertainment leuker.”

“De sterkste manier van muziek delen, is via een referentie door een vriend of vriendin”, vertelt Sander. “Als die zegt dat je een bepaalde plaat moet horen, dan doe je dat eerder dan bij een advertentie. Door de mogelijkheden voor interactie ontstaat dus een ruimte voor mensen om hun muziek te delen.”

ONE app

Je moet wel voor een van de muziekplatforms een premium-account hebben. Maar je huidige playlists worden volledig geïmporteerd in de ONE app. Vanaf dat moment kun je alles verder uitbouwen in de app en gebruik maken van de functies. Zoals delen, live gaan en intunen.

De ONE app is gratis voor gebruikers, maar Rezzonation gaat wel in gesprek met platenlabels en artiesten. “We willen artiestenprofielen aanbieden voor een maandelijkse fee, waarin ze berichten kunnen sturen naar volgers en vrienden in de ONE app. En ze kunnen livestreams doen.”

SXSW

De app kan juist voor de platenlabels en artiesten erg interessant zijn: “Het gave van de tune-in is dat we data verzamelen die nooit op zo’n manier verzameld is. Wij kunnen zien waar de influencers zitten en op wie veel ingetuned wordt. Die luisteren naar een bepaalde muziekstijl en daarmee kunnen we naar labels en hen helpen om heel specifiek te targetten.”

En interesse is er nu al volop. Rezzonation heeft de nieuwe dienst onlangs mogen pitchen op de befaamde South By South West-conferentie (SXSW). Daarna werd de app ook opgepikt door het Nederlands consulaat in de VS. “Die introduceren ons weer bij tal van Amerikaanse investeerders. Ik heb de afgelopen weken op de meest onmogelijke tijden presentaties gehouden. Om 3:30 ’s nachts bijvoorbeeld.” Ondertussen werd de ONE app door iCulture uitgeroepen tot een van de apps van de maand.

Rezzonation is een zogenaamd ‘agnostisch’ bedrijf. Wat wil zeggen dat ze volledig onafhankelijk zijn. Hierdoor heeft de hele ketting van artiest, streamingservice en label voordeel bij de samenwerking. “Je kunt nu met drie verschillende platforms inloggen en die hebben evenveel kans. Want wij weten niet bij welke service de bezoeker zit.”

We hebben het lef gehad om over alles heen te denken

ONE app

One-stop-shop entertainmentplatform

Het uiteindelijke doel van Rezzonation met de ONE app, is dat het een one-stop-shop entertainmentplatform wordt. Een plek waar je de volledige beleving kunt regelen. Op dit moment is er al een samenwerking met Ticketmaster en Booking.com, maar dit moet nog geïntegreerd worden in de app.

Als een gebruiker straks een plaat luistert, kan de app een evenement tippen waar de betreffende artiest binnenkort optreedt. Als de gebruiker hier dan een ticket voor koopt, kan er zelfs een hotel bij geregeld worden en uiteindelijk ook een Uber of merchandise. Zo kun je voor elk onderdeel van je beleving terecht op de ONE app. “We hebben het lef gehad om over alles heen te denken.”

ONE app

ONE app

De ONE app is in bètaversie beschikbaar voor Apple en Android. Voor Android ga je naar rezzonation.com en klik je op het Android-icoontje. Op dit moment is de app nog audio-only, maar later worden er ook opties voor video’s geïntegreerd.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...