Rock The House #28: mix + interview Adaro

-

Home » Algemeen » Rock The House #28: mix + interview Adaro

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 28: Adaro uit Schaijk. Hij is wereldwijd een van de meest toonaangevende dj’s in de hardstyle-scene.

Naam: Thijs Ploegmakers
Woonplaats: Schaijk
Label: Roughstate
Genre: Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“In deze mix zitten mijn favoriete tracks van het moment binnen de raw hardstyle.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Dat is heel lang geleden toen ik nog met twee vrienden clubtrance draaide onder de naam Driftwood. Dat was in 2002 in Schaijk, in de toenmalige discotheek Rockefeller.”

Adaro

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Vanaf het moment dat ik me als Adaro op hardstyle richtte, is het heel snel gegaan. Ik heb veel highlights gehad, zowel solo als met mijn maatje Ran-D onder de naam Gunz For Hire. Enkele highlights zijn mijn eigen hosting op Thrillogy, hostings op Intents Festival en Fantasy Island en onvergetelijke optredens op mainstages van feesten als Defqon.1, Qlimax, Hard Bass, Decibel outdoor, Mysteryland en Defqon.1 in Chili en Australië.”

“Het dieptepunt is ongetwijfeld het half jaar in 2014 toen ik niet kon produceren en optreden vanwege hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Maar ik ben er daarna sterker als persoon uitgekomen, dus het is ook weer ergens goed voor geweest.”

Mooiste gig ooit?

“Als ik 1 gig moet uitkiezen als allermooiste, ga ik voor mijn afsluiting op Defqon.1 op zondag op de mainstage in 2015 (zie foto hierboven). Alles viel op zijn plek die dag. Het geluid, de sfeer, het publiek, licht, lasers en een mooie positieve nasleep omdat de set met een mooie registratie op YouTube werd gezet.”

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Ik houd echt van bijna alle muzieksoorten. Met uitgaan zou ik naast de harde stijlen kiezen voor serieuze housemuziek. Om te luisteren ga ik voor mooie popclassics uit de 80’s of vette nineties hiphop.”

Groot festival of kleine club?

“Allebei, ik kan hier geen keuze tussen maken. Ik vind het heel jammer om te zien hoe moeilijk de clubs en discotheken het hebben. Hopelijk trekt dit weer aan.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Op het gebied van produceren in de hardere stijlen Tha Playah, Angerfist, Mad Dog en Noisecontrollers. Qua persoonlijkheid en carrière Paul Elstak. De laatste tijd heb ik veel collabs gedaan. Het leuke hieraan vind ik dat je andere visies en werkwijzen ziet en hoort die inspirerend werken. Dat is zo mooi als ik met Ran-D aan Gunz For Hire werken, er is dan echt sprake van een goede chemie.”

Adaro

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“De komende tijd werk ik aan een remix voor het nummer ‘Rellen in de Hel’ van rapper EZG. Hier heb ik in het begin van de zomer een mash-up van gemaakt. EZG vond het een tof idee om de plaat ook officieel te remixen. Verder staan er collabs met onder meer Deepack op de planning. In 2016 wil ik nog een aantal solotracks maken en ook met Gunz For Hire zijn we mooie dingen van plan.”

Ultieme droom?

“Tracks produceren die over vele jaren nog op feesten te horen zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de geschiedenis en wereldwijde verspreiding van de harde stijlen.”

Adaro

Facebook
Twitter
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...