HomeMusicRock The HouseRock The House #22: Mix + interview Authentic

Rock The House #22: Mix + interview Authentic

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 22: Authentic. 

Naam: Koen van Rijn & Vik Koutsaftis
Woonplaats: Hilvarenbeek
Leeftijd: 25 & 24
Label: X-Bone
Genre: Hardstyle

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

- Advertisement -

“Aangezien Intents Festival voor de deur staat hebben we, al zeggen we het zelf, voor een lekkere zomerse, energieke mix gezorgd.”

>> Zie ook: Intents Festival blinkt uit in thema’s en vernieuwing <<

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?

“Onze eerste boeking was in 2012. We draaiden toen samen met Joykill op het feest ‘5 Sterren Herrie’ in de Ramblaz in Oirschot.”

Hoe zouden jullie het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of juist dieptepunten?

“Een dieptepunt kunnen we geen noemen eerlijk gezegd. Zolang wij leuk vinden wat we zelf doen is geen enkel moment een dieptepunten, denken we. De highlights wat betreft de boekingen zijn Intents Festival, Rebirth Festival en het winnen van de WE R DJ Contest, waardoor we mochten draaien op Euphoria.”

Authentic Rebirth

“Wat betreft onze tracks zijn dat zeker onze 2 releases. Een was op Dirty Workz, dit was de collab met de heren van NSCLT (check hier de guestmix die ze voor Our House maakten). De andere is de solo release op X-Bone Records. Verder zijn een aantal tracks van ons gedraaid in podcasts van onder meer D-Block & S-Te-Fan en Villain. Ook erg dik!”

Mooiste gig ooit?

“Pfoe, moeilijk te zeggen. We hebben een aantal erg vette gigs gehad, zoals Intents Festival 2014 op de mainstage. Die vinden we toch wel het allermooist. Maar we hebben ook mooie herinneringen aan Euphoria, Berkel Beeft en Rebirth Festival.”

Favoriete genre naast jullie eigen stijl?

“We luisteren allebei aardig wat muziekstijlen naast hardstyle. Techno, drum ‘n bass, trap, electro en zelfs af en toe wat klassieke muziek. Maar om daar een favoriete stijl uit te kiezen, lukt niet.”

Groot festival of kleine club?

“Beide hebben natuurlijk hun eigen charme en we doen het allebei graag. Maar als we moeten kiezen, is het toch de kleine club. Hier heb je meer interactie met het publiek en het geluid in clubs is vaak beter.”

Authentic Mindset

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?

“Binnen de hardstyle zonder twijfel Wildstylez en Noisecontrollers. Beide heren hebben zo gruwelijk veel vette tracks gemaakt. Buiten de hardstyle is Ludovico Einaudi een enorme inspiratiebron. Ken je het niet? Ga het dan zeker eens luisteren! Nuvole Bianche bijvoorbeeld, geweldig! Verder kijken we erg op tegen Jack Ü, en dus automatisch ook tegen Skrillex en Diplo. Hun tracks zijn technisch geweldig en qua originaliteit blinken ze volgens ons ook uit in de muziekscene van tegenwoordig.”

Hoe ziet de komende tijd er voor jullie uit?

“We zijn druk bezig met het produceren van nieuwe tracks. Momenteel ligt er een track van ons bij de mastering. Die komt binnenkort uit op X-Bone. Daarnaast draaien wij komende zondag op Intents Festival waar we uiteraard enorm naar uitkijken.”

Ultieme droom?

“We maken er maar ultieme dromen van. Defqon.1, Qlimax, een gig in Australië en een eigen X-Qlusive zijn toch wel ultieme dromen voor ons.”

Meer muziek?

Hebben we! Alle voorgaande guestmixes vind je hier of op Mixcloud.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Intents maakt met The Online Festival een nieuwe overtreffende trap

Zoals onze 'harde' Huisgidsen Mandy en Peter al benoemden in hun maandtips, stond het eerste weekend van juni in...