vrijdag, april 23, 2021
HomeMusicBASS MUSIC IN APRIL: DE TIPS VAN DAAN COERVER

BASS MUSIC IN APRIL: DE TIPS VAN DAAN COERVER

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Juliano van der Knaap houdt je op de hoogte over EDM en future house en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Chris Breuer weet alles van urban-eclecticDaan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor april 2021.


Waeys – Snoar EP

Vrijdag 9 april

Critical Music is een Brits underground drum ’n bass-label waar onder anderen artiesten als Mefjus en Bou een aantal platen hebben uitgebracht. Op vrijdag 9 april zal de eerste release van Nederlandse bodem er verschijnen. De maker van deze ‘Snoar EP’ is niemand minder dan Waeys. De Amsterdamsche producer en dj is te omschrijven als divers en experimenteel. Dit is dan ook heel goed terug te horen op zijn komende plaat. Hij heeft de tracklist niet alleen samengesteld. Er staan drie collab-nummers op de EP, die zijn ingevuld door Duskee, Levela en Particle.

- Advertisement -

Persoonlijk vind ik ‘The Devil’, in samenwerking met Levela gemaakt, de hardste plaat uit de lijst. Er zitten veel minimale sounds in de drop en het nummer draagt een mysterieuze vibe met zich mee. De felle bass en snelle drums zorgen ervoor dat het lekker energiek blijft en ik denk dan ook dat op deze plaat diverse voetjes wel van de vloer gaan komen.

>> Pre order de Snoar EP via deze link


Wingz – Affection EP

Vrijdag 9 april

Als het zonnetje weer gaat schijnen en je lekker met een koud biertje buiten kan gaan zitten, vind ik het heerlijk om ondertussen naar een lekkere liquid drum-‘n-bass-beat te luisteren. En laat Wingz nou precies op tijd met zo’n EP’tje komen. We hebben de Ween al eerder gezien met releases op labels als Korzakov Music en Cyberfunk. Deze keer kiest hij voor Overview Music.

De zogeheten ‘Affection EP’ bestaat uit vijf tracks, waarvan twee in samenwerking met Sammie Hall. De tracks creëren een unieke vibe. Ondanks het hoge tempo brengen ze toch ook een bepaalde rust met zich mee. Zoals ik al aangaf zou ik deze lijst zeker aanraden voor een zonnig dagje even lekker genieten.

>> Pre order de Affection EP via deze link


Hydeout Presents: Monstercat ‘Skyline EditionFt. Kill The Noise & Sullivan King

zondag 11 april

Wie vorige maand mijn tips heeft gelezen weet dat Monstercat en Hydeout met een digitale eventserie bezig zijn. De komende editie belooft heel wat te worden. Voor deze uitvoering staan Sullivan King en Kill The Noise op het programma. Deze jongens staan bekend om hun energieke sound en doen het dan ook altijd goed op een rave. we kunnen veel snelle chaotische deuntjes verwachten met hier en daar ook nog een metalrandje. Zelf noemt het label het een ‘once in a lifetime kans’ om op deze unieke manier een rave van wereldformaat bij te wonen.

Mocht je het dus nog niet beu zijn om binnen achter je laptop te feesten; mis dit coronafeestje dan ook zeker niet.

>> Event link


Meer tips van Daan Coerver?

Zie ook de tips van Daan Coerver op het gebied van nieuwe bass music-releases. Inclusief Spotify-playlist!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: De top 3 van Joes Maas – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Luister terug: Dutch Dance Talks – Hardcore Special met Da Mouth Of Madness en Rob Gee

De 8e aflevering van Dutch Dance Talks had een speciale invulling. Op donderdag 15 april konden de luisteraars, hosts...