Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

-

Home » Music » Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Juliano van der Knaap houdt je op de hoogte over EDM en future house en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor maart 2021. 


Hydeout The Prelude Presents: Monstercat “Uprising Edition”

Zaterdag 20 maart

Bass music in maart

Hydeout is een concept bedacht om muziekliefhebbers over de hele wereld te verenigen door ze dichter bij andere fans en hun eigen idolen te brengen. Dit doen ze op hun eigen, originele manier. Ze organiseren livestreams waarin gebruik wordt gemaakt van chat rooms en live spelletjes. Op hun programma gaan er nog vele grote artiesten voorbijkomen. Denk aan namen als; Martin Garrix, NGHTMRE of Don Diablo. Zo heeft de organisatie op 20 maart ook een editie gepland staan met twee grote namen in de bass wereld, namelijk; Pixel Terror en Habstrakt.

Pixel Terror is een veelzijdig duo uit de Verenigde Staten. Ze zijn bekend met vrijwel elke stijl binnen het bass genre. De jongens hebben veel bekende tracks uitgebracht, voornamelijk op het label Monstercat. Je kent ze wellicht van platen als Amnesia of Enigma. Beide nummers met de typische Pixel Terror sound.

Habstrakt is een producer die voornamelijk energieke house muziek maakt. Een van zijn grootste successen was dan ook de house plaat ‘Chicken Soup’ in samenwerking met Skrillex. Echter is deze Fransman ook niet bepaald vies van wat hardere stijlen als hard trap of dubstep. Al met al kan je met Habstrakt op je evenement dus nooit verkeerd gaan.


System Of Chaos – Zuckerbomber

Vrijdag 12 maart

System Of Chaos is een dubstep artiest die voornamelijk op SoundCloud te vinden is. Hierop heeft hij een paar honderd volgers. Je zou dus kunnen zeggen dat deze artiest nog veel aan de weg moet timmeren. Maar de horizon ziet er veelbelovend uit met 12.500 streams op zijn enige Spotify release, VTFECT. Voor 12 maart heeft de producer weer een nieuwe SoundCloud release op de planning staan, genaamd Zuckerbomber. Het is een nogal experimentele track met veel getailleerde sounds. Het is een goede plaat om te luisteren als je eens even wat nieuws wilt ontdekken of je muzieksmaak wilt verbreden.


Dimensional Music

Maandelijks, vanaf maart

Bass music in maart

Dimensional is een label en evenementen organisatie die vorig jaar publiekelijk van start is gegaan. Ze hebben in februari 2020 succesvol hun eerste event in Tilburg georganiseerd en hebben ook afgelopen zomer nog een zogenoemde ‘zit editie’ gedaan. Toen evenementen op een gegeven moment niet meer mogelijk waren bleef Dimensional alles behalve stilzitten. Ze hebben zichzelf omgedoopt tot label en zijn volop aan de slag gegaan met het uitbrengen van muziek en het rebranden van het concept.

Nu is er een nieuw jaar aangebroken en er is dan ook een nieuw, beter Dimensional. Na de ‘experimenten’ van het afgelopen jaar is Dimensional een nieuw merk en willen ze vanaf komende maand elke maand releasen op het label. Naast tracks van de residents die jullie wellicht al kennen, trekken ze nu ook al buitenlandse artiesten van een wat groter formaat aan. We kunnen releases gaan verwachten van artiesten met tracks op labels als Korsakov Music en Bass Rabbit. Naast deze maandelijkse releases zal er vanaf komende maand ook een Discord server gemaakt worden waar liefhebbers kunnen praten en spelletjes kunnen spelen met artiesten en label managers. 

In een jaar tijd zijn er dus flink wat stappen gezet bij Dimensional. En er zullen ook zeker nog flink wat stappen bijkomen.

>> Spotify Playlist


Meer tips van Daan Coerver?

Zie ook de tips van Daan Coerver op het gebied van nieuwe bass music-releases. Inclusief Spotify-playlist!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...