maandag, augustus 2, 2021
HomeMusicBass music in mei: De tips van Daan Coerver

Bass music in mei: De tips van Daan Coerver

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor mei 2021.


Millbrook – ‘You & Me’ (ft. Selin)

30 april

Deze man timmert echt keihard aan de weg en dat lukt ook nog eens best aardig. Zijn platen worden gedraaid door grote spelers als Friction, Andy C en Noisia. Hij pakt ondertussen miljoenen streams op Spotify. En op 30 april komt hij met zijn tweede release op Ram Records. Ik heb het over Millbrook.

- Advertisement -

De track die de 30e uitkomt heet ‘You & Me’ en is gemaakt in samenwerking met Selin, die de vocals in de intro en tussensectie verzorgt. Als ik de intro hoor zou ik bijna willen zeggen dat ik het niet heel bijzonder vind. De tune bouwt langzaam en euforisch op met een pakkend zanglijntje eroverheen, een typisch dancefloor-intro. Doordat de track zo lekker basic begint is de verassing van de drop eigenlijk alleen maar groter. Hij sluit in bepaalde elementen perfect aan op de opbouw, maar slaat tegelijkertijd ook compleet een andere weg in. Hiermee blijft de plaat interessant om helemaal af te luisteren en laat deze artiest wederom zien hoe innoverend en veelzijdig hij kan zijn.


MUST DIE! – CRISIS VISION

21 mei

Het is alles behalve gelogen als ik zeg dat MUST DIE! een levende legende is in de Amerikaanse dubstep-scene. Sinds 2011 laat deze artiest de grond al beven met zijn harde, obscure en smerige sound. Met platen als CHAOS, die miljoenen keren gestreamd worden, en zijn naam op line-ups van Lost Lands en Lollapalooza kan je dan ook niet meer om hem heen. De man wordt op de voet gevolgd door honderdduizenden fans en zo weten we dus nu ook al dat we volgende maand weer wat nieuws van hem kunnen verwchten.

Zijn nieuwe project heet ‘Crisis Vision’ en tot op heden weten we eigenlijk nog niet echt of het nou een EP of album wordt. Het enige wat al bekend is, is dat de eerste vier tracks van de lijst al uit zijn. Deze kan je vinden in de uitgelichte playlist op zijn eigen Spotify-pagina. Ik raad je zeker aan om nummers als ‘HELLBURST‘ en ‘LOL OK‘ uit deze lijst alvast te checken. In de tussentijd wachten we geduldig af op hopelijk weer wat kersverse bangers!


Hospital Records – Mixtape Sprayout Vol. 2

30 april

Mixtape Sprayout

Als je van rollers en liquid drum ’n bass houdt, dan ken je Hospital Records. De Londense gigant komt elk jaar weer met platen van diverse grote namen in de scene. Komende vrijdag komt er weer een nieuwe release aan op het label, in de vorm van de tweede Sprayout Mixtape. Deze mixtape is wat mij betreft gemaakt voor de zomer en ik kan dan ook niet wachten tot ik deze met mijn koptelefoontje op, achteroverleunend in het zonnetje, helemaal grijs kan draaien.

In de plaat is de iconische sound van de Hospital-artiesten meer dan goed terug te horen. Zoals ik al hierboven vermeldde is dit vaak een liquid- of roller-beat. In deze tape combineren ze hun stijl met veel atmosferische en euforische geluiden en een goede lading bass. Tussen deze drum ’n bass-nummertjes door komt er hier en daar ook nog een r&b-plaatje om doe hoek kijken; dan heb je bij mij echt het beste van twee werelden. Ik zou dan ook iedereen adviseren om vrijdag na school/werk even goed te gaan zitten en te genieten van dit lijstje.

Pre order de mixtape via deze link.


Meer tips van Daan Coerver?

Zie ook de tips van Daan Coerver op het gebied van nieuwe bass music-releases. Inclusief Spotify-playlist!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...