donderdag, januari 27, 2022
HomeMusicBass Music Releases: De Top-3 Van Daan Coerver - April

Bass Music Releases: De Top-3 Van Daan Coerver – April

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke favorieten op het gebied van bass music van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.


Berrix, Infekt – Dejavu

Disciple Round Table

Hou je van riddim? Hou je van vies? Dan ben je bij Berrix en Infekt aan het juiste adres! Deze mannen staan beiden bekend om hun harde, alternatieve sound, die de echte dubstepfanaat als ‘ronduit smerig’ zou omschrijven. Voor deze track, genaamd ‘Dejavu‘, hebben de producers hun krachten gebundeld en echt een knaller van een plaat neergezet. Het nummer is onderdeel van de ‘Implosion EP‘ die Berrix op 2 april uitbracht. ‘Dejavu’ was echter een dag eerder al te beluisteren, en dat is geen grap. Ik kan iedereen sowieso aanraden de hele EP even te checken.

Toch sprong deze banger er voor mij echt bovenuit. Het nummer begint met een vrij simpel drumritme, maar je hoort de bas al snel van de achter- naar de voorgrond treden. In de drop ontwikkelt deze wavey bass zich op allerlei verschillende manieren, dit houdt de tune progressief en erg interessant. Ik denk dat veel riddim-dj’s blij zijn deze track aan hun assortiment toe te kunnen voegen. En dat het publiek niet kan wachten tot ze hem op een rave kunnen horen.


Friction, Poppy Baskcomb – Falling Down

- Advertisement -

Elevate Records

Dat Friction een gevoel heeft voor party-platen wisten velen al. Nu heeft hij dat wederom bewezen, door samen met Poppy Baskcomb de track ‘Falling Down‘ uit te brengen. Als ik deze tune luister krijg ik meteen zin in de zomer en heb ik het gevoel dat ik op een festival ben. De vocal klinkt lekker dromerig en wordt perfect begeleid door de opbouw van de instumental. De drop is een ontlading van energie waarin je maar al te goed kan horen dat Friction het nog lang niet verleerd is.

Voor de mensen die de Engelse dj/producer nog niet kennen; Friction is een gevestigde naam in de drum-‘n-bass-scene en draait op diverse evenementen. Hij heeft een onmiskenbare sound die goed te horen is in zijn nieuwe plaat, maar je ook kan terug horen in oudere tracks zoals ‘Your Love‘ of ‘By Your Side‘. Veel mensen houden van zijn muziek en ook ik hoop dat we voorlopig nog niet van hem af zijn.


Excision, Subtronics – Bunker Buster

Subsidia Records

Excision en Subtronics hebben op 7 april een tune gereleased die je nekharen tot de komende maandtips nog wel even overeind laten staan. De plaat heet ‘Bunker Buster’ en bevat alles wat een echte dubstep-banger nodig heeft. Van deze twee grootmachten uit de dubstepwereld mag je dan ook eigenlijk niks anders verwachten. Beide artiesten zijn recent hun eigen labels begonnen. Voor deze track hebben ze gekozen om hem op Subsiddia Records, het label van Excision, uit te brengen. (Een leuk feitje over deze platenmaatschappij is dat ze op de eerste dag 120 tunes hebben gereleased).

Vanaf de intro was ik al fan van dit nummer. Je voelt aan alles dat er iets hards aan gaat komen; en dat komt er dan ook. De drop zit vol met energie en is naar mijn mening gemaakt om een reling vast te pakken en zo hard als je kan te headbangen. Er zit ook nog behoorlijk wat progressie in het nummer, de track is alles behalve eentonig. Persoonlijk kan ik echt niet wachten totdat ik deze plaat in een grote zaal op een echte geluidsinstallatie hoor. Dat wordt losgaan!


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:

Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips op het gebied van bass music. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...