maandag, augustus 2, 2021
HomeMusicNieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver - mei

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – mei

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke favorieten op het gebied van bass music van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Eptic – Payback

Monstercat

“Ik kan echt niet wachten om deze plaat live te horen!” is iets dat we veel hebben gezegd het afgelopen jaar. Dit geldt ook zeker voor de nieuwe Eptic-release, ‘Payback‘. De Belgische producer en dj staat voornamelijk bekend om zijn harde dubstep-platen, maar het is geen geheim dat hij een passie heeft voor metal en drum ’n bass. En die passie is in deze nieuwe track maar al te goed terug te horen.

Het nummer verscheen op 13 mei. De tune begint met een gitaarsample die rustig opkomt en steeds feller lijkt te worden. In de opbouw van de track komt hier nog een enthousiaste vocal bij en kun je al een béétje voelen wat voor soort drop het wordt. Toch vind ik de sound, die vanaf de eerste seconde van de drop je trommelvliezen op z’n kop zet, nog steeds heel verassend. De piek van het nummer is energiek, boos en een tikkie smerig. Alle ingrediënten om een echte bass-face op je gezicht te toveren.

- Advertisement -

Zoals ik al zei, valt deze plaat een beetje buiten Eptic’s gebruikelijke straatje. Hij blijft zich ontwikkelen en niet hangen in een bepaalde stijl. Alleen al daarom zou ik de allround bass-fan willen aanraden deze artiest even te checken. En begin dan vooral met deze nieuwe banger!


Kumarion – Pure Action

Monstercat

En dan hebben we, naast ‘Payback’ van Eptic, nog een tweede Monstercat drum ’n bass-release. Namelijk de nieuwe Kumarion genaamd ‘Pure Action‘. De plaat verscheen op 3 mei en ook deze artiest houdt zich liever niet vast aan één genre. Hij staat bekend om zijn abstracte sound waar, hoe dan ook, altijd veel bass bij komt kijken. Een bekend voorbeeld hiervan is zijn populairste plaat, ‘Want It‘.

Zijn nieuwe track doet volledig recht aan de titel: het bestaat uit pure actie. Een onheilspellend intro verandert al snel in een opbouw met hoog tempo. Hierop volgt een drop die naar mijn mening gemaakt is voor de dansvloer: niet te chaotisch, maar ook zeker niet saai. In de tweede drop van het nummer wordt er veel met drums gespeeld en verandert het ritme twee keer, waardoor de plaat ondanks een lichte eentonigheid toch interessant blijft om helemaal af te luisteren. Kumarion laat wederom zien dat hij van alle markten thuis is.


Chime x Doctor P – The Minotaur

Circus Records

Na twee van die vlugge drum ’n bass platen, sluit ik graag af met een echte dubstep-banger. Op 11 mei kwamen Chime en Doctor P namelijk met een deuntje waar je ‘u’ tegen zegt. ‘The Minotaur‘ is uitgebracht op Circus Records, het label van Doctor P. Chime en Doctor P zijn grote vissen in de bass-scene en deze track is weer een mooi voorbeeld van hun grote talent.

Alles aan deze tune klopt. De melodie is pakkend, de sound is kenmerkend en de drop een ontlading van jewelste. Overall zit er veel progressie in het nummer en dat zorgt ervoor dat je telkens weer nieuwe geluiden en een nieuwe vibe blijft horen. ‘The Minotaur’ is heerlijk in de zomer op een festival, maar zal het ook zeker goed gaan doen in het clubseizoen. En heb je ‘m nog niet toegevoegd aan je playlist, dan kun je de plaat gelukkig wel al vinden in de bass playlist van TIOH.


Spotify-Lijst Bass Music Releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere bass music releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...