Nieuwe Bass Music releases: De top 3 van Daan Coerver

-

Home » Music » Nieuwe Bass Music releases: De top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke tips op het gebied van bass music releases van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Riot Ten – Hype Or Die: Homecoming

Dim Mak Records

De in Texas geboren en getogen Riot Ten bracht zichzelf op 22-jarige leeftijd op de muzikale markt met een unieke combinatie van dubstep, hard-trap en electro. Ondertussen vormen zich op diverse evenementen overal ter wereld grote en kleine moshpits op zijn boze tracks.

Met wel drie nummer 1-hits in de dubstep top 100 staat de dj/producer al enige tijd bij Dim Mak Records getekend. Op dit label verscheen afgelopen vrijdag ook zijn nieuwe album genaamd ‘Hype Or Die: Homecoming’. Het past weer volledig bij wat we van deze artiest gewend zijn. Veel trap/rap-invloeden in combinatie met harde dubstep. Een prima formule om even lekker uit je plaat te gaan. Ik ga er dan ook vanuit dat als straks de underground raves in de achterzaaltjes en fabrieksloodsen weer doorgaan, we wel wat van deze nieuwe plaatjes live gaan horen.

Ondanks dat we met dit album niet echt een vernieuwende sound van Riot Ten horen, zijn de platen wel ontzettend goed uitgevoerd. Persoonlijk vind ik de trap-drop in ‘Break It‘ fantastisch gedaan. Dat is denk ik ook wel mijn favoriete track op het album.


Illenium – Fallen Embers

12Tone Music

Nicholas Miller, beter bekend als Illenium, verwent de dance-scene al sinds 2014 met zijn euforische en melodische platen. Bij veel van zijn emotionele dubstep-tracks is kippenvel bijna niet te voorkomen. Met deze eigen stijl heeft hij dan ook niet voor niets welgeteld drie albums in de Billboard dance top 10 gehad.

Na deze successen hoopt de producer nu ook met zijn vierde album hoog te gaan scoren. Het project heet Fallen Embers en is op vrijdag 16 juli uitgekomen. Het album bevat alle kanten die we al een keer van Illenium hebben gehoord op een plaat. Ik persoonlijk vind het heerlijk om deze muziek te luisteren als ik even wil afschakelen van alles. Ook als je niet per se van hele harde trap of dubstep houdt maar wel die energieke lading wil horen, raad ik je deze nieuwe Illenium plaat zeker aan.


The Upbeats – Horizon

VISION

Na al die aandacht aan dubstep en trap is het hoog tijd om er even een lekker drum ’n bass-nummertje doorheen te gooien. En gelukkig heeft het duo The Upbeats, uit New Zeeland, op 25 juni een heerlijke plaat voor ons uitgebracht. De track heet Horizon en is uitgebracht op VISION. Een label van Nederlandse bodem, opgezet door de jongens van NOISIA.

The Upbeats maakt vaak originele en unieke nummers. Ook van deze track kan ik niet zeggen dat ik ooit iets heb gehoord dat erop lijkt. Ik hou ervan als een artiest iets compleet nieuws probeert te maken. Hier is het duo dan ook nu weer volledig in geslaagd.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

State Of Unrest: “Dit is ongetwijfeld onze dikste line up tot nu toe!”

De Maastrichtse drum 'n bass liefhebber is waarschijnlijk wel bekend met State Of Unrest. Dit lokale evenement staat er...

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...