maandag, december 4, 2023

De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: februari 2018

-

Home » Algemeen » De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: februari 2018

Iedere 3e dinsdag (in dit geval een weekje later) van de maand bespreekt Dj Thera 5 opvallende releases uit het spectrum van de hardere dancestijlen (hardstyle, hardcore en freestyle). Dit keer de oogst van de maand februari 2018, met o.a. aandacht voor Caine, Jay Reeve & more.

Caine – Break The Sound

Theracords

De Schotse viking is terug met een gloednieuwe track. Met zijn imposante voorkomen wordt eigenlijk vaak genoeg vergeten dat deze toffe kerel ook gewoon heel erg goede muziek kan maken. Met Break The Sound heeft hij zichzelf getest om met idioot harde kicks te smijten om door de geluidsbarrière heen te knallen. Wat een geweld! Met de catchy riffs in de track kunnen we wel spreken van een zeer geslaagde floorfiller van jewelste!

Jay Reeve – The Blackbird

Lose Control Music

Jay Reeve heeft met zijn nieuwste track The Blackbird de eerste grote festivalhit te pakken. De track begint met een heerlijke onverwachte drop met een rauw randje. Daarna wordt een fantastische euforische melodie opgebouwd waar je je zelfs met -10 graden buiten, meteen weer op een zomerfestival waant. Laat de zomer maar komen!

Reloaded – A New World

Reload The System

Gevoelige hardstyle met net wat heftigere kicks is de signature sound van Reloaded. Met A New World komt hij met een eerbetoon aan iedereen die een geliefde is verloren. De emotie spat wederom van de track af waardoor kippenvel continu dicht op de loer ligt. Een typisch geval van volume op 10, ogen dicht en gaan.


Volg TIOH op Facebook


Nutty T – Wreck The Radio

NTBLACK008

Engelsman Nutty T is al jarenlang actief in de scene en hij heeft sinds 2006 meer dan 100 tracks uitgebracht. Toch is hij nooit echt doorgebroken in Nederland. Waar dat aan ligt, is niet helemaal duidelijk. Maar met zijn nieuwste wapenfeit Wreck The Radio wil ik hem toch graag wat aandacht geven, want deze track heeft eigenlijk alles wat hardstyle voor mij tof maakt. Een eenvoudige catchy duistere melodie, verschillende diepe gated kicks en een geweldige drive.

Warface & Frequencerz – F The Industry

End Of Line Recordings

Het is niet de eerste keer dat Warface en Frequencerz de krachten bundelen, maar het is wel altijd een samenwerking om naar uit te kijken. Zo ook F The Industry, dat wel echt de meest duistere collaboratie tussen deze grootmachten is. Ik ben vooral fan van de switch in de break waar er wordt opgebouwd naar een zieke drop.

Bekijk hier de oogst van januari 2018.


Dj Thera

Dj Thera (Pieter Heijnen) was ooit onderdeel van het duo Brennan & Heart (nu Brennan Heart), totdat hij in 2005 verder ging als solo-artiest. Sinds 2008 is hij hét gezicht van platenlabel Theracords. De Limburger maakte tot nu toe 2 albums (Training Sessions en The New Era) en hij draaide door de jaren heen op evenementen als Defqon.1, Decibel outdoor festival, Q-BASE en Hard Bass.

Dj Thera

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...