vrijdag, februari 23, 2024

De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: mei 2018

-

Home » Algemeen » De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: mei 2018

Iedere maand bespreekt Dj Thera 5 opvallende releases uit het spectrum van de hardere dancestijlen (hardstyle, hardcore en freestyle). Dit keer de oogst van de maand mei 2018, met aandacht voor onder anderen Krowdexx, Hatred en Caine.

Caine – How You Like Me

Theracords

Het nieuwste wapenfeit van de ‘Schotse viking’ heet ‘How You Like Me’. Meedogenloze kicks, heftige screeches en catchy vocals zijn wederom de ingrediënten van Caine, die daarmee eigenlijk precies doet wat iedereen van hem verwacht. Check vooral ook even de geniale bijbehorende videoclip.

Uncaged – Bounce

We R RAW

De hardere kant van de We R-familie verwelkomt een nieuwe artiest: Uncaged. Altijd mooi als nieuw talent een kans krijgt bij een bekend label, dus ik heb de track meteen geluisterd en ik ben erg enthousiast geworden over ‘Bounce’. De vibe is niet extreem overdreven hard, maar juist subtiel gehouden, met veel ruimte voor sfeer. De track doet me denken aan de oudere hardere tracks van Alphaverb en Intractable One (AVIO) met een vleugje ‘Magic’ (van B-front en Frontliner). Zeker niet gek voor een eerste release!


Volg TIOH op Facebook


Criminal Mayhem – Bite Your Tongue

Theracords LABS

Met Theracords zijn we een nieuw sublabel begonnen, genaamd Theracords LABS. Hier krijgen nieuwe talenten de kans om te laten zien wat ze kunnen. Zo ook de Duits-Italiaanse Criminal Mayhem die met zijn eerste twee track release komt. ‘Bite Your Tongue’ laat zijn veelzijdigheid qua kicks zien en dat alles verpakt in een duistere sfeer met dusdanig veel power dat ik niet kan wachten om deze track op een groot systeem te horen. Het is een geweldige live track!

Krowdexx – Smack Ya Face

Gearbox Digital

Het gemaskerde Italiaanse duo Krowdexx (niet te verwarren met Wicked Minds, een eveneens gemaskerd Italiaans duo) komt met een nieuwe snoeier uit op het Schotse Gearbox Digital label. Wat opvalt is dat het tempo van de raw hardstyle continu omhoog lijkt te gaan. ‘Smack Ya Face’ is bijvoorbeeld al 160 beats per minuut. Dat is live totaal geen issue is, want dat ramt eigenlijk wel lekker. En zo verbranden we die calorieën natuurlijk een stuk sneller!

Hatred – Annihilate

Footworxx

Tenslotte gaan we zoals inmiddels gebruikelijk nog één tandje harder. Ditmaal met het nieuwste wapenfeit van Hatred. Dit Duitse uptempo/hardcore-duo komt met een drie track release op het legendarische Belgische label Footworxx, genaamd ‘Annihilate’. In mijn ogen is deze release topkwaliteit aangezien het in dit tempo heel moeilijk is om de kracht in de kicks te behouden. Maar Hatred lukt het in alle drie de tracks om smerig hard uit te halen. Luisteren op eigen risico!

Bekijk hier de oogst van april 2018.


Dj Thera

Dj Thera (Pieter Heijnen) was ooit onderdeel van het duo Brennan & Heart (nu Brennan Heart), totdat hij in 2005 verder ging als solo-artiest. Sinds 2008 is hij hét gezicht van platenlabel Theracords. De Limburger maakte tot nu toe 2 albums (Training Sessions en The New Era) en hij draaide door de jaren heen op evenementen als Defqon.1, Decibel outdoor festival, Q-BASE en Hard Bass.

Dj Thera

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe hardstyle releases in april 2022: De top 3 van Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...