zaterdag, februari 24, 2024

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: december

-

Home » Biki90 » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: december

Iedere 2e dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco, house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand december, met tracks van onder meer Marco Resmann en Rhythm of Paradise.

East End Dubs – Mind Traps EP

Infuse

East End Dubs is geen vreemde op de Fuse dansvloer. Hun sound is beïnvloed door de feesten, dus het is logisch dat de volgende EP van deze producers verschijnt onder het label Infuse.

‘Mind Traps’ EP heeft alle kenmerken van een klassieke release. Dubby house voor de groovy heads, enkel gemaakt voor de dansvloer. Ook te beluisteren op Enzo Siragusa’s essential mix. Deze release is alleen verkrijgbaar op vinyl en niet digitaal te koop.

Marco Resmann- Babylon Side

Watergate

Na een opdracht bij Red Bull Music Studios in Kaapstad, samen met Deep Aztec en Black Soda, keert Marco Resmann terug met een release op het label van Watergate. Op de ‘Babylon Side’ EP staat zowel een remix van Oliver Huntemann als een herziene versie van Resmann zelf.

Om de boel echt op te zwepen, omarmen Resmann, Black Soda en Deep Aztec de culturele geluiden van organische Afrikaanse percussie en vocals, een balans tussen flitsende clubs en open luchten. Maco en Deep Aztec nemen je mee naar diepe emotionele ruimtes door hun rhythms en vocals. Ideaal voor sentimentele momenten op de dansvloer.

Rhythm Of Paradise –  Dreams

Smallville Records

Welkom in Smallville, Rhythm of Paradise. Michele Lamacchia zijn fanbase is gegroeid na zijn debuut Rhythms of Paradise 12 inch op Cosmic Rhythm. Deze track ademt liefde voor pure house. De diepe en tijdloze sounds zijn kenmerkend voor zijn muziek.

Naast de 3 tracks van Michele op deze EP, staat er ook een briljante remix van zijn vriend Nicola Loporchio aka Cosmic Garden op. Nicola is de baas van Cosmic Rhythm. Rhythm of Paradise staat voor adembenemende deep house en tijdloze sounds. Het hoogtepunt van een nacht uit. De EP is uitgebracht met een full cover ontworpen door de kunstenaar Stefan Marx.

https://youtu.be/8B9KXxBtHOY

Mathew Jonson & Ryan Crosson – Robots Of Dawn EP

Visionquest

Mathew Jonson en Ryan Crossen bundelen hun krachten om tot de EP ‘Robots of Dawn’ te komen. Mathew Jonson heeft een indrukwekkende carrière als mede-opdrichter van het Wagon Repair Label en het opkomende label Itiswhatitis Recordings. Hij treedt op onder zijn eigen naam en verschillende pseudoniemen en zijn nieuwe project Units & Measurements.

Ryan Crosson heeft een even indrukwekkende carrière. Hij bregnt zijn tweede LP uit samen met Cesar Merveille. De focus ligt op muzikaliteit en een intrigerende benadering van elektronische muziek. Als verwacht brengt deze collab heel wat met zich mee.

De eerste track ‘Tempelhof’ is vernoemd naar het gesloten vliegveld in Berlijn. De plaat is 13 minuten lang een combinatie van acid sounds, synths en rhythms. ‘Robots of Dawn’, in samenwerking met Cesar Merveille en Isis, geeft een old school electro feel, gemixt met vocals en funky bass lines.

Skatebård – Stalheim-mix

DIGITALO ENTERPRISES

Terug op zijn eigen label, levert Skatebård zijn bekende sound van house en techno met een vleugje italo. De 10 minuten durende versie is een mooie compositie met surround elementen en een gemoduleerde bassline. Deze plaat blijft trouw aan de roots van de techno.

https://youtu.be/W8if-mIELlo


Hauz Of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...