maandag, december 4, 2023

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: februari

-

Home » Genres » House » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: februari

Iedere 2e dinsdag van de maand (nu een week je later vanwege carnaval) bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco, house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand februari 2018, met tracks van o.a. Aquarian Dream, JK Flesh en Moodymann.

Aquarian Dream ‎– Phoenix/East 6th Street

Buddah Records

Dit is altijd al een zeldzame 12 inch geweest. Oorspronkelijk uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk in 1979. Phoenix werd destijds als te veel disco beschouwd en de release daalde vrijwel zonder sporen na te laten. Dit is de reden waarom het vinden van die originele UK 12 inch bijna onmogelijk is deze dagen. Slechts 2 exemplaren op Discogs en een Mint-exemplaar zal ongeveer 50 pond zijn als je ooit het geluk hebt gehad er een te vinden.

Echter, sinds 1979 is Phoenix in aanzien gegroeid en wat ooit als een discodeuntje werd beschouwd, is nu een enorm verzamelobject. Geen verrassing eigenlijk, want dit is Norman Connors in de top van zijn spel en de productie is gloeiendheet. Hoe Phoenix in de VS nooit tot 12 inch vinyl is gekomen, is een van de grootste mysteries van het leven, maar hier is het zo’n 38 jaar later op prachtig nieuwe 12 inch vinyl.

Zoals met al onze herhalingen van 12 inch hebben we het originele label gerepliceerd. Gelukkig zijn er geen bootlegs om rekening mee te houden in deze release, dus dit is de eerste heruitgave van dit nummer sinds de oorspronkelijke releasedatum.

Giammarco Orsini ‎– Wider Perspective EP

Elephant Moon

Giammarco Orsini is terug op Elephant Moon met Wider Perspective, een EP met vier van bommen op de dansvloer die zijn diversiteit als producer laten zien. De volgende stap is Inner Path, een nummer met een erfenis uit het Jungle and Breaks-tijdperk. Aan de B-kant toont Electric Love het kenmerkende geluid van Giammarco. Het laatste nummer Moonlight laat een diepere snit zien die overloopt van warmte en emotie.

https://youtu.be/iF_F47gJGk4

JK Flesh ‎– PI04

Pi Electronics

Pi Electronics bereikt zijn vierde release met PI04 en verwelkomt aan boord de legendarische figuur Justin K. Broadrick, ook bekend als JK Flesh. Broadrick, wiens naam betrekking heeft op de industriële metalband Godflesh, evenals Napalm Death, Jesu en meer, levert een EP van 3 originele nummers onder zijn elektronische muzieknaam JK Flesh.

Hij is geïnspireerd door industriële vermogenselektronica en de extreme excessen van elektronische muziek, aangedreven door beats en bass. JK Flesh presenteert verschillende kanten van zijn repertoire. De in Californië gevestigde Juan Mendez aka Silent Servant, medeoprichter van de baanbrekende God en Sandwell District imprints en bekend om zijn minimale technogeluid, biedt een atmosferische electro remix van Broadrick’s PI04.2.

https://youtu.be/nrtj9zxtLDs

Moodymann – Silence In The Secret Garden

Peacefrog

Heruitgave van het legendarische derde Peacefrog-album van Detroit houseproducer Kenny Dixon Jr. aka Moodymann uit 2003. Silence In The Secret Garden is een persoonlijke en spirituele reis naar het hart en de ziel van Black Music. Van het duistere minimalisme van de titeltrack tot de onweerstaanbare funk, 15 jaar na de eerste publicatie blijft deze klassieker verrassen en inspireren.

Joe Claussell ft. Daymé Arocena – Yambu (Sacred Rhythm Mix)

Brownswood Recordings

Het vereerde clubicoon Joe Claussell geeft Cubaanse sensatie Daymé Arocena een remix behandeling met zijn onnavolgbare geluid. Een trailblazer die de luisteraars consequent verbaast met zijn eclectische muziekmerk, Claussell’s Sacred Rhythm Mix is een opzwepend huis dat dwars door de dansvloeren naar het etherische wordt getild.

Onderstreept door een pulserend ritme met bata-drums, congas en de shekere, past de legende uit New York de emotionele resonantie van Arocena’s zang toe. Een echt organisch clubnummer dat een mix van culturele invloeden sonisch combineert, wat resulteert in gecertificeerde danszaligheid.

Hauz Of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina. Lees hier de reviews van januari.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De Tracks v.d. Maand (house/techno) by Hauz of Wax: oktober 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...

De tracks van de maand by Hauz of Wax: September 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax vijf opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...