maandag, december 4, 2023

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: januari

-

Home » Biki90 » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: januari

Iedere 2e dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco, house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand januari 2018, met tracks van Benny Rodrigues, Charlotte de Witte en Camelphat.

Benny Rodrigues – Cocaine Speaking

Unknown To The Unknown

Benny Rodrigues is misschien wel een van de grootste dj’s in de Nederlandse scene. Hij treedt op bij enkele van ’s werelds grootste evenementen zoals Awakenings en Mysterland tot undergroundspots als Berghain en Dekmantel. Deze artiest is thuis in beide markten. ‘Cocaine Speaking’ is een Nederlands anthem in twee delen, compleet met een Alden Tyrell-remix!

Stephan Bodzin – Strand

Afterlife

Stephan Bodzin is een klassiek geschoolde muzikant, een zeer ervaren producent en meester van de melodie. Hij heeft een reputatie opgebouwd door talloze releases onder vele aliassen. Door zijn dramatische en dynamische live-set verovert hij de harten van fans over de hele wereld. Voor Afterlife combineert Bodzin de aanstekelijke energie van deze shows in twee epische, kleurrijke landschappen van geluid, ‘Strand’ en ‘Catamaran’.

Charlotte De Witte – Brussels EP

Novamute 

Charlotte de Witte presenteert een nieuwe EP via het onlangs opnieuw gelanceerde baanbrekende Britse label NovaMute. Drie veelgeprezen EP’s in 2017 van de rijzende Belgische artiest en een vol tourschema hebben haar reputatie aangewakkerd. Deze EP is er een om naar uit te kijken. ‘Brussels EP’ is uit sinds 12 januari en bevat drie tracks met een onberispelijke productietechniek. ‘Control’ koppelt vervormde spraak met een wervelwind van rommelende bas-frequenties. ‘Look Around You’ zwaait met op trance geïnspireerde crescendo’s en hypnotiserende percussie.

https://youtu.be/mbK1a8vDUKE

Camelphat & Elderbrook – Cola

Defected Records

Ongetwijfeld een van de meest verslavende platen van 2017. CamelPhat & Elderbrook’s ‘Cola’ is een bepalend muzikaal moment van het jaar geweest. De track is exponentieel gegroeid sinds de release. De plaat heeft zowel producers, dj’s als clubbers geboeid en top charts wereldwijd opgeblazen. Het is een soort modern volkslied geworden. Voortbordurend op het succes van enkele remixes, waarvan er drie de top tien van Beatport haalden, komt er voor het eerst een remixpakket op vinyl.

Moodymann – Don´t You Want My Love

Peacefrog

‘Don’t You Want My Love’ is het opvallende nummer van misschien wel het beste album van Moodymann. Deze groovende, soulvolle discotrack met de stem van Norma Jean Bell, is een dansvloerkiller met een vervormde bass. Op de B-kant staat een instrumentale versie van ‘Me And My Peoples Eyes’. De lange mix is exclusief op deze 12 inch te beluisteren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Tiësto nieuwe nummer 1 in DJ FACT Top 100

De DJ FACT Top 100 van 2022 kent een nieuwe, Nederlandse nummer 1. Tiësto lost Marshmello af aan kop...

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...