vrijdag, februari 23, 2024

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: Maart 2018

-

Home » Genres » House » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: Maart 2018

Iedere 2e dinsdag van de maand (door omstandigheden dit keer een weekje later) bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco, house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand maart 2018, met o.a. aandacht voor Sebb Junior, Butric & meer.

Andhim feat. Högni – Stay Close To Me

Superfriends Records

Het favoriete house-duo van Duitsland keert terug naar hun Superfriends label met de IJslandse zanger Högni voor een nieuwe dubbele single ‘Stay Close To Me’. Dit nummer kenmerkt het talent van Högni, die de leiding had over de productie van Reykjavik-band GusGus en wiens stem en composities overal in zijn geboorteland zijn verschenen. Van televisie en radio tot theatervoorstellingen.

Door een menselijke laag aan de kleurrijke productie van andhim toe te voegen, zweven Högni’s zang en levendige teksten op ‘Stay Close To Me’ boven een onheilspellende bass line, terwijl verschillende synthetische geluiden uitbarsten in een crescendo van diepe en donkere kinetische energie.

Butric (Ricardo Villalobos & Butch) – Fünfviertel

OTHERSIDE

De mindbenders zijn terug in de stad! Na hun smash 2013 release ‘Up’, bereiken Ricardo Villalobos en Butch de gewelven van hun gezamenlijk gecomponeerde nummers. Uiteindelijk maken ze twee kostbare juwelen beschikbaar voor het publiek. ‘Down’, zoals de naam al zegt, is het tegenovergestelde van ‘Up’.

Het brengt een kille, diepe sfeer op de vloer, maar houdt het publiek nog steeds gaande. ‘Fünfviertel’ is een trippy mind-expansie die enorm veel reacties heeft gekregen toen But of Ric deze track de afgelopen maanden draaiden. Doe je veiligheidsgordels om, dit staat op het punt buitenaards te worden!

Adriatique – Ray

Afterlife

Het 12 inch debuut van Adriatique op het moederschip van Tale Of Us. De tracks zijn logisch opgebouwd en hebben de cleane sound waar Afterlife bekend om staat. De twee nummers zijn perfect gemaakt voor het festivalseizoen. Melodieuze tracks voor de open air stages en summer vibes. Zeer goed geproduceerd, met geluid van hoge kwaliteit. Deze muziek klinkt fantastisch via alle luidsprekers. Dit gaat een zomerhit worden dit jaar!

Thomas P. Heckmann – EBM Manifest Part 1

AFU Limited

Hierbij een heruitgave van Heckmann’s EBM-technonummers die het genre bepaalden en twee generaties muzikanten beïnvloedden. Acid techno met een industrieel tintje. Gemaakt voor de dansvloer. Deze EP moeten alle techno-artiesten in hun vinyl koffer te hebben. De speciale release in beperkte oplage heeft een gekleurde LP. Deel 1 bevat EBM.1, Necronomicon, Teufelswerk & Teufelswerk D. Carbone Remix.

Sebb Junior – Together EP

La Vie D’Artiste Music

La Vie d’Artiste Music presenteert de tweede EP van het label. Ze releasen vier funky en soulvolle undergroundtracks geproduceerd, gearrangeerd en gemixt door Sebb Junior zelf. Met altijd dezelfde behendigheid en creativiteit in de kunst van het samplen. Genieten! House met disco-invloeden, toegankelijk voor dj’s en publiek. Tracks die altijd werken. Sebb Junior heeft al bewezen dat hij een van de topnamen in de scene aan het worden is. Een voorbeeld voor veel producers die op zoek zijn naar pakkende sounds.

Bekijk hier de oogst van februari 2018. 


Hauz Of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De Tracks v.d. Maand (house/techno) by Hauz of Wax: oktober 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...

De tracks van de maand by Hauz of Wax: September 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax vijf opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...