woensdag, december 6, 2023

De Tracks v.d. Maand (house/techno) by Hauz of Wax: oktober 2018

-

Home » Biki90 » De Tracks v.d. Maand (house/techno) by Hauz of Wax: oktober 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand oktober, met onder meer tracks van Camelphat en Dusky.

 

Urulu – Foreign Depths EP

Label:  Oyster

In de nasleep van een reeks releases arriveert nu Urulu, de nieuwste bekeerling van de Kalahari Oyster Cult. ‘Transworld’ is het eerste geschenk van deze Amerikaanse kunstenaar. Het nummer komt trillend tot leven door gebroken beats en klassieke samples die aanzwellen tot een ongrijpbare melodie van uit elkaar geplaatste synthlines en expansieve bogen. Vormen zijn een centraal thema binnen de EP. Zoals in de vorm van exotische golven, vrolijke percussie en de volle bass van ‘Presinct 9’.

 

Camelphat – The Solution EP

Label: Circus Recordings

Camelphat en Yousef kennen elkaar al vele jaren. Op vergelijkbare, diverse wijze hebben ze hun sporen verdiend en bijgedragen aan de muziekindustrie. Door te dj’en en door het runnen van evenementen en clubs. Vanzelfsprekend leidde deze vriendschap, samen met Camelphat’s bewondering en begrip van Circus Recordings, tot het uitwisselen van demo’s. Dat zich uiteindelijk in deze fijne release manifesteerde.

Keith Carnal – Passive-Agressive

Label: SEC ND

De eerste release van Keith Carnal’s eigen hand. Het illustreert het geluid waar hij voor staat: rollende grooves, heavy kicks en melodische invloeden.

 

Ocb – The Anticlimax

Label: Casa Voyager

Casa Voyager is terug met een afwisselende EP van Driss Bennis als OCB. Deze EP eindigt een opmerkelijk eerste jaar voor de Marokkaanse imprint en verzamelt een breed scala aan invloeden. UK-smaken gefocussed op breaks op de A-kant, nette electro ontstaan vanuit jammen op B-kant. Alleen op vinyl te krijgen!

 

Dusky – Aset Forever

Label: 17 Steps

Na hun recente remix van KiNK’s ‘Perth’ voor Running Back, presenteren 17 Steps-bazen Dusky hun eerste originele producties van 2018. Dat doen ze in de vijf nummers tellende ‘Aset Forever’ EP. Een eerbetoon aan Jan Francis, een vriend van Nick & Alfie die eind vorig jaar tragisch zijn leven verloor. Jan was oprichter van de ATG graffiti-crew en School Records (naast Loefah). Tevens was hij verantwoordelijk voor Dusky’s eerste optredens in Londen, zowel op ATG Warehouse-feesten als hun trouwe residency in Corsica Studios.

‘Aset Forever’ laat harde, synthetisch aangedreven grooves horen. Een tranced-out van Italo, proggy techno en heerlijke breakbeat house, strikt op de dansvloer gericht. De EP toont opnieuw het unieke vermogen van het duo om een groot aantal invloeden te combineren en ze te verweven tot nieuwe hybriden.


Tracks van de Maand - Hauz of Wax

Hauz of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De tracks van de maand by Hauz of Wax: September 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax vijf opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...

De tracks van de maand by Hauz of Wax: augustus 2018

Iedere maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house...