zaterdag, maart 6, 2021
Home Music House PRIME TIME: Daft Punk Alive Tour 2007

PRIME TIME: Daft Punk Alive Tour 2007

-

Afgezegde optredens, het festivalseizoen van 2020 waar een streep doorheen gaat. De evenementenbranche zingt een toontje lager als gevolg van de huidige coronacrisis. Helaas is de partyagenda de komende maanden helemaal leeg. Echter zal muziekstreaming ongekend hoog zijn omdat iedereen thuis is en muziek luistert. Een mooi moment voor ons en onze lezers thuis om terug te blikken op de beste evenementen en festivals van de afgelopen seizoenen. PRIME TIME is een terugkomende rubriek op This Is Our House waarin onze Huisgenoten hun favoriete livestreams en sets met jullie delen. Deze week de keuze van huisgenoot Stef Appelhof: Daft Punk – Alive 2007.

Ik ben echt opgegroeid in een gezin dat van muziek houdt. Mijn vader en moeder hebben tot de dag van vandaag nog steeds constant de radio aan staan. Heel goed voor mijn platenkennis, want ik heb dankzij hen zowat elk hitje uit de afgelopen decennia wel voorbij horen komen. Tussen 2006 en 2008 is voor mij echt de liefde voor dancemuziek begonnen, ook al kon ik zeker genieten van de houseplaten uit de 90’s.

Het begon voor mij met Daft Punk. 2 gasten in robotpakken, hoe vet is dat? De look en de sfeer rondom Daft Punk gaf mij de intentie om meer over hen te weten te komen. En daar gaat het dan mis – want ze proberen juist zo min mogelijk in de spotlight te komen staan. En ze weten dat het werkt, zeker als je kijkt naar de stunt die ze hebben gedaan met het laatste album Random Access Memories. Hang een poster op van je helmen van 4 bij 4 meter in de buurt van een van de grootste muziekconventies ter wereld en bam, de hype begint.

Daft Punk cover Random Access Memories booklet
- Advertisement -

De cover van het boekje van Random Access Memories, wat ook de poster was (zonder tekst en zilveren barcode)

Fan

Maar even terug naar 2006, want ik begon toen enorm fan van Daft Punk te worden. Ik had Interstella 5555 gezien, de Japanse animatiefilm die het album Discovery verbeeldt. Daarna ging ik me meer verdiepen in de andere albums, zoals Homework en Human After All. Maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat ze met een tour bezig waren, die later bekend werd als de Alive 2007 tour.

Daft Punk Alive 2007 album inside CD

De binnenkant van de albumhoes van Alive 2007

Daar ben je dan als 12- of 13-jarig jochie. Ik wilde enorm graag naar die tour toe. Maar wie gaat er mee? Mag ik wel binnen? Oh, en zijn er nog wel tickets? Helaas niet. Ik moest het dus houden bij de albums die ze hadden uitgebracht.

In november van 2007 kwam de Alive 2007 tourregistratie uit. Er stonden al wat filmpjes op YouTube van de concerten waar ik even zoet mee was, maar de cd zorgde ervoor dat ik er nog steeds van kan genieten. Het is een bijzondere ervaring om het op deze manier mee te maken. Ik wilde er zo graag bij zijn, maar ik was te jong en ik had de boot gemist. Het is daarom super dat de concertregistratie gemaakt is.

French House

Het constante door elkaar gooien van eigen nummers en elementen daarvan maakt dit in mijn ogen wel duidelijk dat ze meester zijn over hun eigen discografie. De 2 hoogtepunten in de set zijn voor mij de mashup van Around the World en Harder Better Faster Stronger en de mashup van One More Time en Aerodynamic. One More Time was voor mij sowieso dé plaat van Daft Punk. Het heeft voor mij veel invloed gehad en ik heb er ook liefde voor de Franse stijl van house door gekregen.

Uiteindelijk is het een verhaal over een gemist concert, iets wat nu aan de orde van de dag is. Helaas heb ik sindsdien nooit de kans gekregen om Daft Punk live te zien. Ik vraag me af of het nog ooit gaat lukken met de werkwijze van het duo. Ondertussen heb ik wel French House iconen Justice kunnen meemaken tijdens de laatste editie van We Are Electric. Ook kan ik naast Alive 2007 de soundtrack (en de hele film) van Tron: Legacy zeker aanbevelen en natuurlijk is Random Access Memories ook een topper.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...

MY FIRST GIG: Broken Element (DE)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...