Rock The House #27: mix + interview Jay Reeve

-

Home » Algemeen » Rock The House #27: mix + interview Jay Reeve

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 27: Jay Reeve uit Breda.  

Naam: Juliën Raasing
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 25
Residencies: Hardstyle Soldiers Breda, Epic Tilburg, The Magic Show podcast
Label: X-bone/Scantraxx Recordz
Genre: Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik probeer altijd een positieve en euforische mix sfeer neer te zetten, gecombineerd met een goede dosis energie. Tijdens mijn optredens is dit ook altijd iets waar ik over nadenk en hetzelfde heb ik dus ook gedaan bij het maken van deze mix.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Dat was Dance Valley 2014. Meteen op een best grote stage dus dat was wel even spannend. Dit was overigens nog wel onder een andere naam. Mijn eerste optreden als Jay Reeve was Groove Garden 2015 tijdens een Scantraxx Recordz hosting.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Ik zie mezelf nog als een ‘new kid on the block’, maar tot de dag van vandaag zie ik eigenlijk vooral een stijgende lijn. Zowel met mijn producties als boekingen. Ik heb een goed label waar ik mijn muziek uit kan brengen en eigenlijk is voor mij elke release weer een hoogtepunt. Sinds kort heb ik ook getekend bij een bookings agency wat natuurlijk ook een belangrijke stap is. Mijn ultieme hoogtepunt is denk ik wel afgelopen editie van Defqon.1. Op de zaterdag mocht ik Noiseshock joinen op de mega grote UV-stage om onze nieuwe collab te presenteren. Op een Defqon.1 stage je eigen muziek presenteren is volgens mij voor elke hardstyle-producer wel een droom.”

Jay Reeve

“Wat betreft dieptepunten kan ik zo eigenlijk niet echt iets bedenken. Zo af en toe heb ik wel eens een inspiratiedipje en dan verlies je een beetje motivatie. Maar zodra er weer een idee komt pak ik het meteen weer op. Vaak denk ik bij mezelf dan ook dat deze beginfase juist een periode is waarvan je veel moet genieten. De meeste dingen zijn nog nieuw en spannend en er zijn allerlei uitdagingen waarvoor je keihard wil vechten. Later wordt dit misschien wat voor lief genomen en minder speciaal. Dus ik ben zeker wel tevreden met hoe de dingen nu lopen.”

Mooiste gig ooit?

“Dat was denk ik de afgelopen editie Intents Festival. Ik stond hier in de Boombox, wat eigenlijk maar een kleine container is waar niet heel veel mensen in kunnen. Maar dit zorgt er wel voor dat er alleen maar mensen binnenkomen die ook echt uit hun dak willen gaan en dat brengt een geweldige sfeer met zich mee.”
Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

>> Zie ook: Intents Festival blinkt uit in thema’s en vernieuwing <<

“Dat is hoogstwaarschijnlijk drum & bass. Ik hou wel van de D&B beats met coole geluidjes en melodietjes op een wat hoger tempo. Deze combinatie brengt voor mij altijd een goede energie met zich mee. Daarnaast kan ik Porter Robinson ook heel erg waarderen, maar ik zou hem niet direct aan één bepaald genre koppelen.”

Groot festival of kleine club?

“Als bezoeker ga ik dan toch het liefst naar festivals met een lekker zonnetje en biertjes. Maar dan zoek ik op die festivals ook best vaak de wat kleinere stages op als daar leuke artiesten staan. Als artiest kan ik eigenlijk van zowel een grote stage als kleine club evenveel genieten. In een kleine club ben je vaak wat meer betrokken met het publiek, wat het intenser maakt, Maar op een grote stage staan geeft je dan weer een soort gevoel van overwinning. Daar werk je toch wel het meest naar toe met al die uren in de studio.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Audiofreq vanwege zijn creativiteit en energieke muziek. Hij is erg goed in sound design en hij weet hiermee altijd weer iets unieks te maken. Daarnaast is Noisecontrollers ook een grote inspiratiebron. Ik volg hem al vanaf het begin van zijn carrière en in al die jaren heeft hij vele standaarden gezet in hardstyle. De kwaliteit ligt altijd erg hoog en weet hij geweldige melodieën te creëren.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“Vooral veel muziek blijven maken. Ik wil bij elke nieuwe productie die ik maak de vorige weer overtreffen en daar gaat veel tijd in zitten. Ik heb nog een aantal collabs lopen en binnenkort zal mijn track met Noiseshock (Homecoming) uitkomen. Ik ben zelf heel erg tevreden met die track, dus ik ben benieuwd naar de reacties. Er komen weer wat leuke boekingen aan, waarvan eentje mijn eerste in Duitsland wordt. Ik ben benieuwd hoe het publiek daar op mijn set reageert.”

Jay Reeve

Ultieme droom?

“Dat is denk ik draaien op de Defqon.1 Gathering (de grote opening op vrijdag) of The Closing Party (afsluiten op zondag). Op deze momenten van het festival komen alle bezoekers samen om het festival in te luiden en op zondag sluit je gezamenlijk af. Zelf vind ik dit elk jaar wel weer het hoogtepunt omdat dit een bijzondere sfeer meebrengt. Het zou heel vet zijn om voor al die enthousiaste mensen te mogen draaien.”

Jay Reeve

Website
Facebook
Twitter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardstyle releases in oktober: De top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: februari 2018

Iedere 3e dinsdag (in dit geval een weekje later) van de maand bespreekt Dj Thera 5 opvallende releases uit het spectrum...