zaterdag, september 23, 2023

Bass music in februari: De tips van Daan Coerver

-

Home » Music » Bass music in februari: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Juliano van der Knaap houdt je op de hoogte over EDM en future house en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor februari 2021. 


Tricky Jar

Maandag 1 februari, wekelijkse mix

Deze dj van Nederlandse bodem timmert hard aan de weg en krijgt steeds meer aandacht door zijn wekelijkse mini mixes. Ook komt er komende maandag weer een 10 minuut durend setje met alleen maar keiharde dubstep. Zijn nieuwe mix laat je nekharen overeind staan; zoals een echte riddim/dubstep set hoort te klinken. Voor de liefhebber een goed begin van de week.

Met een kleine maar groeiende following op Facebook en een compacte fanbase op SoundCloud is het zeker interessant om in de gaten te houden wat de Amsterdammer nog allemaal gaat brengen. Jullie kunnen komende maandag de nieuwe mix beluisteren op zijn Soundcloud pagina.


MC Coppa – Hustlers & Magma

Vrijdag 5 februari

MC Coppa is een grote internationale naam in de drum ’n bass scene. Met bijna 40.000 maandelijkse luisteraars op Spotify zullen zijn komende tracks het grote publiek dan ook niet ontgaan. In samenwerking met Smooth en MNDSCP heeft de rapper voor 5 februari namelijk twee verse platen klaarliggen; ‘Hustlers’ en ‘Magma’.

Deze neuro drum ’n bass deuntjes worden uitgebracht op een Rotterdams label dat ook vrij bekend is met dit subgenre, Korsakov. De tracks passen perfect binnen de stijl van het label en zijn dus waarschijnlijk gemaakt om live gedraaid te worden. Ze hebben een energieke sfeer en hoog tempo. Echte rave tunes.

>> Pre-order


Contact Winter Festival

Zaterdag 6 februari, van 19:00, vanaf het dak van BC Place Stadium in Vancouver, online evenement

Wellicht heb je al eerder gehoord van het label Monstercat. Met releases van onder andere Marshmello, Excision en San Holo is het een grote speler in de EDM wereld. De Canadese platen maatschappij staat in Nederland vooral bekend om hun jaarlijkse evenement tijdens het Amsterdam Dance Event.

Nu komt het label in samenwerking met Blueprint Events en Live Nation met een livestream event genaamd ‘Contact Winter Festival’. Het evenement wordt live uitgezonden vanaf het dak van BC Place Stadium in Vancouver. Alles zal via het Twitch kanaal van Monstercat worden gestreamd.

Er staan diverse bekende namen op de line-up. Waarop de meest interessante act de gedeelde set van Tails en Juelz lijkt. Verder worden de optredens verzorgt door Nostalgix, Poni en Vanic. Het evenement belooft je slaapkamer tot rave scene om te toveren. Het aantal aanmeldingen op Twitch loopt al op tot rond de vijfhonderd bezoekers. RSVP via deze link.


Meer tips van Daan Coerver?

Zie ook de tips van Daan Coerver op het gebied van nieuwe bass music-releases. Inclusief Spotify-playlist!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Bass music in oktober: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Rock The House #119: CaitC

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...