donderdag, mei 6, 2021
HomeMusicRock The House #34: mix + interview Melle Jutte

Rock The House #34: mix + interview Melle Jutte

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 34: Melle Jutte uit Tilburg, beatvirtuoos van beroep en onderdeel van het Nijmeegse hiphopcollectief Jangala. 

Naam: Melle Jutte
Woonplaats: Amsterdam (afkomstig uit Tilburg)
Leeftijd: 22
Residenties: Jangala
Label: Trapdoor
Genre: Eclectic, met de focus op de urban stijlen

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

”Een simpel mixje met wat eigen tunes die ik graag draai en luister. Wat hiphop, wat UK sounds,  wat experimentele dingetjes. Deze mix heeft eigenlijk van alles.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

”Pffff, dat is alweer een tijd geleden. Ik was denk ik 15 en begon in club Le Boulevard in Zutphen. Ik heb daar avonden gestaan dat ik zes uur lang achter de decks stond. Dat was iedere keer anders. De ene week stond het gezellig vol en de andere week stond voor ik een bijna lege zaal. Ik heb door die avonden aardig leren draaien.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

”Ik ben op m’n 13e begonnen met het produceren van plaatjes. Twee jaar later ben ik zelf gaan draaien. Hoogtepunten zijn er eigenlijk te veel om op te nemen. Sowieso het winnen van de Grote Prijs en de Kunstbende. Daarnaast de eerste radio- en televisieoptredens en een contract bij Sony/ATV. Ik heb vette samenwerkingen gehad en het feit dat ik weet welke kan ik op wil met mijn muziek, beschouw ik ook wel als hoogtepunten.”

Melle Jutte

”Echte dieptepunten heb ik gelukkig nog niet echt gehad. Het ene moment is muziek maken super geweldig, soms kan het ook frustrerend zijn. Die struggle is soms wel vervelend. Maar als je dan even lekker gaat, is muziek het mooiste vak dat je kunt hebben.”

Mooiste gig ooit?

”Mooiste gig met mijn oude hiphopgroep Flow&Co was bij de Grote Prijs Finale. Dat voelde insane, met veel liefde tijdens dat feest. Mooiste gig tijdens het draaien? Ik weet het niet, maar de kleinere clubby gigs waarbij je een heel leuk publiek mee kunt nemen door jouw eigen tunes te draaien, blijft toch het vetste.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Alles wat je onder indie/alternative electronic kan plaatsen.”

Groot festival of kleine club?

”Kleine club.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? 

“Alle artiesten die een uitgesproken muziekstijl hebben en daarmee durven te experimenteren. Wat een Flume of James Blake doen bijvoorbeeld, maar ook Bonobo en Mura Masa zijn een inspiratiebron.”

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

”Af en toe, de laatste tijd ben ik vaak in de Amsterdamse club Klear. Een paar jaar terug was mijn favoriete feestje sowieso Decoy. Mijn favoriete festival is ook makkelijk, dat is zonder twijfel PITCH.”

Ultieme droom?

”Mooi en gelukkig kunnen leven van muziek en al het andere wat ik daarnaast wil doen.”

Melle Jutte

Facebook
Twitter
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...