donderdag, mei 6, 2021
HomeGenresHouseRock The House #36: mix + interview Melsen

Rock The House #36: mix + interview Melsen

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 36: dj/producer Melsen, alias voor Kaj Melsen uit Drunen. Met releases op zak op labels als Flamingo Recordings (‘Feeling’) en Protocol Recordings timmert hij hard aan de weg. Nu tekent Melsen voor een uurtje vol pure, energieke house

Naam: Kaj Melsen
Woonplaats: Drunen
Leeftijd: 23
Genre: House

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix laat duidelijk horen wat voor sound ik draai en produceer. Het is echte house met af en toe een iets commerciëler tintje.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden? 

“Dat was in een soort buurthuis in Drunen, het dorp waar ik woon. Daar heb ik eigenlijk ook echt leren draaien, ik was toen een jaar of 15. Mijn eerste serieuzere boeking kwam toen ik 19 was, op een dancefeest ergens in de buurt van Eindhoven.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“Op zich mag ik niet klagen, ik heb al wat leuke releases gehad op grote labels. Maar het kan altijd beter natuurlijk, en daar moet je ook voor blijven gaan.”

“Ik produceer nu bijna 5 jaar, dus dat is een mooi moment om de balans op te maken. Ik denk dat mijn producties technisch goed in elkaar zitten, en dat hoor ik gelukkig van veel mensen. Maar het is erg lastig om je eigen sound te ontwikkelen en daar ook aan vast te houden. Het is heel aanlokkelijk om achter bepaalde trends aan te hobbelen, maar daar probeer ik niet aan toe te geven.”

“Ik ben het laatste jaar vooral bezig om mijn eigen Melsen-sound te ontwikkelen en dat gaat steeds beter. Een highlight in 2016 was in ieder geval mijn release ‘Feeling’ die het erg goed deed op Beatport en iTunes.”

Het is aanlokkelijk om achter trends aan te hobbelen, maar daar probeer ik niet aan toe te geven

Mooiste gig so far?

“Dat is lastig te zeggen omdat ik nog geen hele grote gigs heb gedaan, maar aan de andere kant kunnen ook kleine gigs juist heel leuk zijn. Zo heb ik een keer gedraaid op een groot feest ter ere van iemand zijn verjaardag in Den Bosch. Dat was gewoon bij iemand in de achtertuin, maar het ging helemaal los tot in de vroege uurtjes. En dat is uiteindelijk toch je doel als dj.”

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Ik houd van soul en R&B maar kan ook goed luisteren naar mainstream pop. Af en toe steekt er eens een plaat bovenuit die ik dan heel goed vind. Maar ik hoor ook wel veel bagger in de Top 40.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? 

“In de dancewereld zijn dat Axwell en Avicii. Beiden hebben muzikaal dingen gedaan waar sommige andere producer/dj’s alleen van kunnen dromen. Avicii heeft met zijn country-insteek – zoals op ‘Hey Brother’ – best een risico genomen nadat hij een grote hit had met onder andere ‘Levels’. En Axwell roem ik vooral om zijn constante kwaliteit, hij komt sympathiek over en heeft met Axtone een label van grote klasse opgebouwd.”

Ga je zelf nog veel uit? 

“Niet veel, als ik ga is dat meestal naar een festival of show waar één van mijn favoriete dj’s draaien. En soms ontdek je op een festival nog weleens artiesten waar je eerder nog nooit van had gehoord.”

Ultieme droom?

“Een album maken met daarop samenwerkingen met grote artiesten als Stevie Wonder of John Legend. Dat hoeven dan niet per se houseplaten te zijn, ik denk dat je ook open moet staan voor experimenten met verschillende stijlen. Dat levert vaak nieuwe, unieke stromingen op.”

“Kijk maar naar Kygo bijvoorbeeld. Je kan er van houden of niet, maar het was wel een welkome afwisseling in het soms wat eentonige EDM-landschap. Als ik ook zoiets teweeg kan brengen, is mijn missie al voor een heel groot deel voltooid.”

Melsen


Melsen

Website

Instagram

Facebook

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...