Rock The House #17: mix + interview Pieter Lepelaars

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Rock The House #17: mix + interview Pieter Lepelaars

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 17: Pieter Lepelaars uit Eersel. Hij is resident van Ensuite in Eindhoven, staat binnenkort op ons feest Effenaar b2b Our House en komt deze zomer terug op festivals als Eindhoven Goes Ibiza (met een eigen stage) en WiSH Outdoor.

Naam: Pieter Lepelaars
Woonplaats: Eersel
Leeftijd: 33
Genre: deep en tech house met een vleugje techno
Residentie: Ensuite

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze set geeft goed weer hoe mijn dj-sets zijn. Dat wil zeggen wat lekkere, meer housy plaatjes in het begin om vervolgens de lijn door te trekken naar groovende tech house. Het energieniveau steeds wat omhoog, steeds een tandje erbij.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Hofpop in Bergeijk in 2002. Toen draaide ik nog hardstyle, ik denk dat het nu eerder hardtrance wordt genoemd. Superblij was ik toen met die gig, ik stond in het voorprogramma van Dana.”

“Een aantal jaar daarvoor had ik samen met een goede vriend van mij, dj Dacorpz, draaitafels gekocht. Wij maakten allebei ons debuut op Hofpop. We hebben toen via tossen bepaald wie er moest openen. Ik won en stond als tweede. Voordat ik begon met draaien ben ik zeker 4 keer in een uur naar de wc geweest, zó zenuwachtig was ik. Uiteindelijk ging de set lekker en kreeg ik het publiek los.”

“Sindsdien ben ik niet meer uit de dancescene weg te slaan en heb ik allerlei vette dingen mogen doen.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“In al die jaren dat ik al draai, heb ik aan veel stijlen geproefd en heb ik ook enkele residenties gehad. Mijn muzieksmaak is altijd vrij breed geweest, bij de residenties moest ik ook vaak heel breed draaien om het volk aan de gang te houden.”

“Belangrijk moment in mijn carrière is toch wel 2013 geweest, toen ik besloot te stoppen met mijn toenmalige alter ego Leep, om me volledig te gaan focussen op de stijl die ik nu draai, onder mijn eigen naam Pieter Lepelaars. Onder de naam Leep heb ik vele gigs gehad, zoals op Decibel Outdoor, Defqon.1, 7th Sunday, WiSH Outdoor en Q-base.”

Wat ik nu doe past veel beter bij me en is ook veel meer Pieter

“Natuurlijk was het wel even spannend om afscheid te nemen van iets wat ik heel lang heb gedaan, en wat niet onverdienstelijk ging, maar ik mis het niet. Wat ik nu doe past veel beter bij me en is ook veel meer Pieter.”

“De toekomst ziet er ook zeer rooskleurig uit, met mooie gigs in het verschiet zoals Daydream, WiSH, area hostings op Eindhoven goes Ibiza en PLAY festival en natuurlijk een set op Paperclip Festival, het mooiste festival van de Kempen waar ik de founding father van ben. Vorig jaar heb ik er voor gekozen om dit alleen nog maar in een begeleidende rol te doen en de nieuwe generatie gaat als een raket!”

>> Zie ook: Paperclip Festival duikt frisse nieuwe fase in <<

Pieter Lepelaars b2b Ferreck Dawn op Paperclip Festival 2015Pieter Lepelaars (r) back to back met boezemvriend Ferreck Dawn (Freek Coppens) op Paperclip Festival 2015

Mooiste gig ooit?

“Ik heb niet echt één favoriete gig, maar als ik er dan toch één moet noemen dan is dat een vrij recente. Op 1 januari 2016 stond ik op Ensuite in Eindhoven, waar ik van 01.00 tot 03.00 in de Rechtszaal stond. Na mij kwam Michel de Hey dus ik mocht de zaal opwarmen. Ik begon redelijk rustig, housy met veel vocalen. Na ongeveer drie kwartier voelde ik de zaal voor het eerst los gaan en vanaf dat moment heb ik ze niet meer los gelaten totdat Michel aan zijn set begon. Hij kwam in een dampend hol terecht, dus dat opwarmen was wel gelukt. Ik heb zeker zeven keer kippenvel gehad over heel mijn lichaam en ik denk dat iedereen voelde wat ik ook voelde. Het klopte gewoon helemaal; de mensen, de sfeer, de muziek, de set. Wat een feest. Ik kan er nog steeds van nagenieten.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Over het algemeen luister ik de hele dag naar mijn eigen genres. Sets van andere dj’s, Beatport afstruinen, altijd op zoek naar nieuwe pareltjes. Maar als ik dan toch even behoefte heb aan wat anders dan kies ik vaak voor de Lazy Sunday-playlist op Spotify. Geen genre, gewoon heerlijk relaxte muziek. Aanrader als je tot rust wil komen.”

Groot festival of kleine club?

“Beide. Op een groot festival kun je als dj een fantastische groepsenergie creëren, maar met een klein groepje mensen ook. Als ik het publiek mee heb is het overal vet. Als ik per se moet kiezen dan misschien toch het liefst een kleine club vanwege de intimiteit en het directe contact met mensen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Ik heb nooit echt helden gehad. Wel een aantal artiesten die me door de jaren heen nooit teleurstelden. Dus als zij ergens draaiden waar ik ook was ging ik hen zeker checken. Vroeger was dat Marco V, nu is dat Joris Voorn. Altijd goed!”

“Qua tracks en sets is er nog wel een aantal andere artiesten die me geïnspireerd hebben. Tiësto live op Innercity 1999 is zo’n gouden set. Dana live op Qlimax juni 2001 vind ik ook nog steeds vet.”

“Als ik nog een recente set mag noemen, dan noem ik Joris Voorn en Nic Fanciulli op BPM Festival 2015. Dat is 4,5 uur feest. Heerlijk!”

Pieter Lepelaars

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Als ik niet hoef te draaien ga ik eigenlijk altijd naar een feestje. Waarom? Omdat ik thuis ben op een feest. De beats stromen gewoon door mijn bloed. Zo voelt het voor mij.”

“Waar maakt me niet heel veel uit, als de line-up of de sound me maar aanspreekt en ze goed geluid hebben. Random stappen doe ik eigenlijk nooit, ik ga altijd gericht naar een feestje toe.”

Ultieme droom?

“Dat zijn er meerdere. Ik zou graag een plaat uit willen brengen op een gerenommeerd label. Ik ben ook volop bezig met muziek maken en dat gaat stapje voor stapje vooruit.”

“Ook zou ik heel graag een hele lange dj-set doen op een strand bij een strandtent waar ik rond 16.00 begin en ik een magisch moment mag creëren met de zonsondergang met een paar ultieme geluksplaten om hem daarna af te toppen en iedereen in ultieme extase mag brengen. Krijg al kippenvel als ik er aan denk!”

“Als laatste wil ik graag noemen dat het me ook supervet lijkt om een soort van community op te zetten met bevriende artiesten, die helemaal om de muziek draait. Denk aan bijvoorbeeld Defected, Cocoon of Toolroom. Dan heb je het dus over een platenlabel, events, radioshow en merchandise. Lijkt me ook geweldig om te doen.”

Optredens Pieter Lepelaars

Pieter Lepelaars draait 15 april op Effenaar b2b Our House, back to back met Ferreck Dawn. Check de Facebook-pagina van Pieter Lepelaars voor meer info en meer komende optredens.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

ScoutCast: eerste release Pieter Ellis is funky schot in de roos

In de rubriek ScoutCast zet This Is Our House de spots op een zuidelijke act die we gescout hebben...

Paperclip Festival duikt frisse nieuwe fase in

Festival Paperclip in Eersel heeft een nieuw bestuur. Zaterdag beleeft het de vuurdoop bij het E3-Strand, in samenwerking met...