zaterdag, maart 6, 2021
Home Music House Rock The House #32: mix + interview Morello Twins

Rock The House #32: mix + interview Morello Twins

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken dj’s uit het zuiden een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 32: Morello Twins uit Tilburg. 

Namen: Remco en Ivo Lemmerlijn
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: beide 23 jaar
Genre: electro house/progressive

- Advertisement -

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

“Onze mix zouden we in een woord beschrijven als feel good. De mixtape is opgebouwd met onze meest favoriete tracks van dit moment. Er zitten veel zomerse klanken in waarmee we de zomerse feel good vibe over willen brengen waarbij je lekker kan wegdromen.”

Morello Twins

Hoe zijn jullie de muziek in gerold?

“Toen we jong waren, werd eigenlijk al vroeg duidelijk dat we van muziek en entertainment hielden. We wilden altijd optreden voor de familie en daarnaast waren we altijd met de geluidsapparatuur aan het spelen.”

De resident dj van onze jeugddisco heeft ons geïnspireerd

“Later toen we onze eigen dive-in show hadden, zijn we begonnen met het draaien op feesten van vrienden, schoolfeesten en bruiloften. Onze eerste aanraking met de club scene was toen we voor het eerst naar de jeugddisco gingen. Daar raakten we in gesprek met de resident dj. Hij heeft ons toen zo geïnspireerd dat we zijn begonnen met het rondsturen van promo mixtapes. De eerste optredens volgden daarna al snel.”

Wat was jullie eerste officiële optreden

“Ons eerste officiële optreden als Morello Twins was bij Dance Industry in de Mondial in Beek. We kregen toen de kans van de organisator om te openen bij een feest met artiesten als Nicky Romero, R3hab en Quintino. Dit was toen echt een droom die uitkwam. Vanaf toen zijn we eigenlijk altijd resident dj’s gebleven van dit concept.”

Morello Twins

Wat waren highlights?

“De highligts zijn toch echt de buitenlandse boekingen. Zo hebben we de afgelopen 2 jaar in meer dan 12 landen gestaan inclusief Amerika, India, de Verenigde Arabisch Emiraten, Spanje en Griekenland. Het tofste is om te zien hoe de sfeer zo kan verschillen per land en event. Een ander hoogtepunt was onze eerste officiële release. Momenteel zitten we veel in de studio en staan er een aantal nieuwe solo tracks klaar om gereleased te worden komend jaar.”

Mooiste gig ooit?

“Dat was afgelopen weekend op het Halloween-event van Nasimi Beach op de Palmeilanden in Dubai. We draaiden voor 6500 mensen en die gingen allemaal uit hun dak.”

Zijn jullie echt 2 handen op één buik?

“Het is geweldig om als tweeling actief te zijn. Omdat we van jongs af aan al samen draaien, zitten we precies op één lijn. We vullen elkaar goed aan. Daarnaast is het altijd gezelliger om met z’n tweeën op tour te gaan dan in je eentje.”

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?

“Eigenlijk luisteren we bijna alles. We proberen zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen te luisteren, om hier inspiratie uit te halen voor onze nieuwe tracks.”

Groot festival of kleine club?

“Moeilijke vraag, dit ligt meer aan het land waar je draait. In Amerika, India of Dubai zeker weten een kleine club, maar in Nederland liever groot festival. In het buitenland is het publiek veel actiever en daarom is het leuker om in een intieme kleine club te draaien zodat je beter in contact staat met het publiek.”

Morello Twins

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?

“Onze grootste inspiratiebronnen zijn toch wel Chainsmokers, Jack U, Max Martin, Calvin Harris en Martin Garrix. Zij weten hit na hit te produceren met unieke sounds en heerlijke vocalisten.”

Gaan jullie zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Nee, eigenlijk niet. We hebben meestal boekingen in het weekend en als we een weekend vrij zijn, zitten we meestal in de studio om te werken aan nieuwe muziek.”

Ultieme droom?

“De ultieme droom is toch wel om een nummer samen te mogen maken met Ed Sheeran, Mike Posner of Chainsmokers.”

Morello Twins

Facebook
Twitter
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...

MY FIRST GIG: Broken Element (DE)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...