vrijdag, december 8, 2023

My First Gig: Chase Miles

-

Home » Biki90 » My First Gig: Chase Miles

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Nederlandse dj/producer Chase Miles (Kevin van der Burgt). Ik bereid eigenlijk altijd alles zo goed voor, dat ik zo’n beetje alle valkuilen voor mezelf dichttimmer.”

 

Tekst: Marceline Geelen

 

“Heel mijn leven ben ik al bezig met muziek. Eigenlijk vanaf het moment dat ik kon lopen, begon ik al te dansen. Destijds was dit met mijn beer.”

“Al snel begon ik mezelf op muzikaal gebied verder te ontwikkelen. Ik kreeg mijn eerste Micky Mouse-drumstel, aangezien ik nogal graag overal op trommelde. Elke dag was ik fanatiek bezig met drummen. Ook deed ik hele fanfares na. Met mijn mond deed ik de trompet, met mijn handen de trommel en mijn voeten de kick. Dit kon ik wel uren volhouden.”

Chase Miles dj gig

‘No tengo dinero’

“Toen ik mezelf in de loop van de jaren verder ontwikkelde en een goede vriend op de basisschool vroeg of ik eens wilde afspreken, ging ik met hem mee. Hij vertelde dat hij net op drumles zat en of ik het ook een keer wilde proberen. ‘No Tengo Dinero’ van Los Umbrellos was het eerste liedje dat ik meespeelde.”

“Even later liepen we samen naar beneden. Zijn moeder zei tegen hem: ‘Wat kun je al goed drummen’. Hij antwoordde: ‘Nee, dit was Kevin’. Waarop ze aan mij vroeg hoe lang ik al op les zat. ‘Dit is mijn eerste keer’, antwoordde ik. ‘Dan moet je hier wat mee gaan doen’, vond ze.”

“Vervolgens ging ik iedere dag met die vriend mee naar huis en ontwikkelde mezelf achter zijn drumstel. Ik was toen een jaartje of 8, 9. Ook ging ik in die tijd op dansles. Mijn eerste showdance-les, ik vond het geweldig. In de volgende jaren legde ik me toe op verschillende disciplines waaronder breakdance, streetdance, hiphop en stijldansen. Naast mijn school danste ik 24 uur per week.”

Typetjes

“Ook ging ik op drumles. Helaas kon men mij op de muziekschool praktisch niets leren, dus ging ik maar als autodidact verder. De jaren vlogen voorbij met vele dansvoorstellingen in verschillende grote theaters. Acteren zit eveneens aardig in mijn bloed. Ik deed al van kinds af aan grappige typetjes na. Dit was vooral met mijn zusje tijdens de geweldige Telekids-tijd met Carlo en Irene. Ik kon zo’n beetje alle typetjes wel imiteren.”

“Uiteindelijk leverde me dit een aantal jaren geleden een rol op in de Nederlandse musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Daarnaast had ik een gastrolletje in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Eerder speelde ik als figurant in de ‘TV Kantine’ en in verschillende commercials.”

Kevin van der Burgt drum

Partysquad

“Ook met dansen raakte ik hogerop. Zo danste ik uiteindelijk als achtergronddanser op ontzettend veel podiums in Nederland met onder anderen Ali B, Yes R, Daryll & Sjaak, Brainpower en The Partysquad. Daarnaast ontwikkelde zich nog een andere bezigheid: als dj actief zijn op feestjes. Al in een jong stadium was ik altijd degene die op familiefeestjes de muziek regelde. De jaren daarna draaide ik steeds vaker op feestjes van vrienden en familie.”

Fruity loops

“Op een dag vroeg een maatje of ik het tof zou vinden om in De Kuip in Rotterdam te draaien. ‘Tuurlijk! Let’s go!, antwoordde ik volmondig. Ik was toen 16 jaar. Het was een optreden in het Maasgebouw voor Feyenoord-spelers. Ze hadden een feestje en ik mocht meedraaien.”

“Hierna ontwikkelde mijn muzikale gevoel zich steeds meer. Ik schreef al sinds mijn twaalfde songteksten, voornamelijk over de liefde, al had ik daar toen nog maar weinig kaas van gegeten, haha. Ik wist wel dat het zeer deed als iemand het met me uitmaakte! Op mijn vijftiende kwam ik contact met het programma Sony Music Maker. Daar kon je al wat grappige nummers mee maken. Hier kon ik me uren mee amuseren. Daarna begon ik met Fruity Loops.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Logic Pro

“Ik ben altijd fanatiek bezig geweest met muziek maken, dansen en drummen. Tot ik 21 werd. In die tijd ontmoette ik iemand die met Logic Pro werkte. Hij liet me zien wat je er allemaal mee kon en ik dacht toen maar één ding: ‘Dit moet ik ook hebben! Dan kan ik eindelijk professionele muziek proberen te produceren’. De jaren daarna deed ik regelmatig optredens en ontwikkelde mezelf steeds verder en verder. En keek veel naar mijn grote voorbeelden Avicii en Tiësto, en de afgelopen jaren naar Martin Garrix.”

Perfectionist

“Zo ging ik verder met draaien onder mijn oude dj-naam. Mijn eerste echte dj-gig was tijdens Breda Barst. Ik draaide destijds met Ableton, dus kon met een controller alles aansturen. Dat vond ik eigenlijk wel een uitdaging om te doen. Zo kon ik er ook vette loopjes in gooien en allerlei andere leuke geluiden.”

“Ik ben eigenlijk nooit zenuwachtig geweest, ook toen niet. Dit komt omdat ik mezelf gigantisch voorbereid en omdat ik al vanaf mijn achtste op het podium sta. Ik bereid altijd alles zo goed voor, dat ik zo’n beetje alle valkuilen voor mezelf dichttimmer. Wat dat aangaat, ben ik echt een perfectionist. Dit deed ik jaren geleden al en nu nog steeds. Het gevoel dat ik kreeg toen ik voor het publiek stond en de hele tent losging, was natuurlijk echt geweldig! Ik kan me geen blunders herinneren – tot nu toe gaat eigenlijk elke set hartstikke goed.” Lacht: “Even afkloppen.”

Ik kan me geen blunders herinneren – tot nu toe gaat eigenlijk elke set goed

Chase Miles

‘No matter what’

“De laatste jaren draai ik natuurlijk zoals iedereen op Pioneers. Optredens bereid ik eigenlijk altijd heel goed voor. Ik weet precies wat ik zelf wil draaien en heb aangepaste lijsten op mijn USB staan met bijvoorbeeld future house, maar ook hardstyle, hiphop, en andere genres die ik niet zozeer zelf draai. Mocht het publiek een andere stijl willen horen dan pas ik me ten alle tijde aan.”

“Ik wil echt dat de mensen mij onthouden als ik wegga. No matter what. Verder is mijn show inmiddels zo ver uitgebreid dat ik ook een eigen vj heb, die mijn eigen visuals draait. Ik denk altijd: ‘Het concept moet kloppen als een bus’. Mensen moeten niet alleen de muziek, maar het complete plaatje met visuals ervaren.”

Dance4Life

“Inmiddels heb ik gigs in heel Nederland gehad, waaronder in de Mezz in Breda, Central Studio’s in Utrecht en in de Maassilo en Club Vie in Rotterdam. Ik bracht verschillende tracks uit waaronder een dancetrack met Roxeanne Hazes. Ook was ik fanatiek ambassadeur voor Dance4Life en organiseerde mijn eigen benefiet-showavond in het poppodium hier in de stad. Het zat tot de nok toe vol. Tot ik op een dag werd gevraagd om op te treden in de Ziggo Dome. Dit vond ik echt fantastisch!”

Chase Miles

“Na jaren aan de weg te hebben getimmerd, kwam ik in contact met Robert de Waal, de voormalig lijfwacht van wijlen André Hazes sr. Via hem belandde ik bij John Dirne, een ontzettend goede producer die ik al een aantal jaren kende en wel eens wat dingen toestuurde. John vond het fantastisch dat ik zo gedreven was. Ik liet hem al mijn eigen muziek horen, waarop hij zei: ‘Dit gaan we met jou en het team verder uitwerken’. Zo ontstond het begin van mijn carrière onder mijn artiestennaam Chase Miles.”

Kevin van der Burgt dj gig

100.00 streams

“Begin dit jaar ben ik gestart met mijn tour in China. Dit was een droom die uitkwam en we zijn nu al in contact voor de volgende China-tour. Maar hebben inmiddels ook contact met verschillende events wereldwijd. Verder kwam mijn eerste single onder mijn naam Chase Miles begin dit jaar uit. Inmiddels heb ik drie eigen tracks waaronder ‘Second Level’ en ‘New Moon’. We zitten nu op 100.000 streams op Spotify.”

“Ik houd van mijn vak en heb maar één doel: erkenning krijgen voor de muziek die ik als Chase Miles maak. Daarnaast hoop ik dat ik mensen gelukkig maak en dat ik echt wat kan betekenen voor deze wereld. Ik hoop ooit te mogen draaien op de mainstages van Tomorrowland, Ultra Music Festival Miami, Coachella, EDC Las Vegas en nog veel meer. Wat ik upcoming dj’s zou willen meegeven, is: wees vooral jezelf en probeer gevoel te ontwikkelen voor wat het publiek graag wil horen.”


CHASE MILES

 

Upcoming gigs

  • Nog een China-tour

“Verder zijn we het een en ander aan het uitzetten in Japan, Taiwan, Indonesië en op Ibiza”

 

Upcoming Releases

  • ‘Shout Out’
  • ‘A Millie’
  • ‘Drop It Low’

“De titels kunnen nog veranderen, want werk altijd eerst met werktitels. Mocht er nog een vocaal of iets bij komen, dan verander ik de titels nog wel eens voor de release.”

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...