MY FIRST GIG: Christian Di Stefano aka Involuntary Movement

-

Home » Music » MY FIRST GIG: Christian Di Stefano aka Involuntary Movement

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots voor een publiek staan – hoe klein of groot dan ook. Wel of geen voorbereiding, en hoe zat het met de zenuwen? Vaak met vinyl begonnen, hebben tallozen zich door de jaren heen ook de digitale wereld eigen gemaakt en ‘are still going strong’. Deze week: de Italiaanse DJ en producer Involuntary Movement. “Ondanks mijn podiumervaring als MC vond ik het eng.”

Tekst: Marceline Geelen / marygoeswild.com

“We kunnen wel stellen dat ik met muziek ben geboren. Ik ging al op jonge leeftijd naar het conservatorium waar ik klassieke gitaar en solfeggio, oftewel notenleer, studeerde. In mijn tienertijd kwam ik in aanraking met hiphop. Zo ontpopte ik me tot MC. Samen met een vriend vormde ik een duo. We hebben diverse ep’s gemaakt en in heel Italië opgetreden.”

Resident-dj’s

“Op mijn zeventiende kwam de elektronische muziek, en daarmee het dj-en, meer en meer op mijn pad. Samen met wat vrienden huurden we een kleine locatie en wat apparatuur, en creëerden zo ons eigen feest. Dit event groeide echter al snel uit z’n voegen en na een paar maanden werden we residents in een club in mijn stad Ivrea. De club heette MAIGAD. Het was een behoorlijk grote club voor een plaats als Ivrea. We hebben er heel wat feesten neergezet met artiesten als Tomcraft en Francesco Del Garda. Dit was in 2006.”

‘Dansvloerbommen’

“Mijn eerste dj-gig als Involuntary Movement was in MAIGAD toen ik negentien was. Ik was super nerveus. Ondanks mijn podiumervaring als MC, vond ik het eng. Uiteindelijk was het fantastisch! Het publiek was enorm gevarieerd, van zestien tot vijftig jaar. Ik had mijn set thuis half voorbereid. In die tijd draaide ik met cd’s. Destijds heb ik er immens veel gekocht. Ik maak van te voren nooit een compleet plan met betrekking tot wat ik ga draaien, maar ik zorg er wel voor dat alle tracks die ik bij me heb ‘dansvloerbommen’ zijn. Als ik er eenmaal inzit, volg ik de vibe.”

‘Echte baan’

“Toen ik begon met draaien, was mijn familie niet echt blij. Zij vonden dat ik mijn tijd verdeed en een ‘echte baan’ moest zoeken. Mijn vrienden hebben me gelukkig wel altijd gesteund. Zij vinden het te gek wat ik doe. In die tijd had ik geen mentor maar tegenwoordig wel. Zijn naam is Igor Lessio, ook wel bekend als DeStrict. Hij een producer en eigenaar van Opium Music.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Professioneel

“Uiteindelijk waren al mijn vrienden en mijn toenmalige vriendin bij mijn eerste gig aanwezig. De gig verliep amazing. Op ons eerste feest in MAIGAD kwamen achthonderd mensen opdagen en dat aantal nam wekelijks toe. Ik was happy en tevreden. Gelukkig heb ik geen grote fouten gemaakt. Ik probeer altijd om zo professioneel mogelijk te werk te gaan. Die eerste keer heb ik geleerd dat het belangrijkste is dat je plezier hebt. Als jij plezier hebt en relaxed bent, voelt het publiek dat. Jij zet de toon voor de beste vibe!”

Vinyl only

“Sindsdien heb ik met veel grote artiesten op het podium gestaan. Tot nu toe maakt alles wat ik doe me gelukkig. Vier jaar geleden was mijn doel om een eigen vinyl only label in het leven te roepen en daar releases op te doen van mijn favoriete artiesten. Dit is gelukt. Inmiddels heb ik artiesten als Denis Kaznacheev, Andrea Frelin, Hector Moralez en Dorian Paic op het label.”

“In 2012 ben ik in naar Amsterdam gekomen om mijn muzikale droom te vervullen. In Italië was het onmogelijk om te doen wat ik hier in Nederland doe: een label starten en het runnen. In de toekomst wil ik mijn label Involuntary Movement uitbreiden. Die naam is overigens op bijzondere manier ontstaan. Ik heb namelijk een tic, een ‘unvoluntary movement’ dus. Daarnaast hoop ik nog over de hele wereld te draaien.”

Soundcloud
Facebook
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Bass music tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen!

gladde paling album release party poppodium 013 Om een zomer met grote shows op festivals als Liquicity, Rampage en Lokerse feesten...

My First Gig: Pieter Legel (NL)

MFG Pieter Legel (NL) Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen...