woensdag, september 28, 2022

My First Gig: DJ Jordiz (NL)

-

Home » Music » My First Gig: DJ Jordiz (NL)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots voor een publiek staan – hoe klein of groot dan ook. Wel of geen voorbereiding, en hoe zat het met de zenuwen? Vaak met vinyl begonnen, hebben tallozen zich door de jaren heen ook de digitale wereld eigen gemaakt en ‘are still going strong’. Deze week in de serie MY FIRST GIG: de Nederlandse dj/producer Jordi Flikweert aka DJ Jordiz: “De bezoekers waren allemaal dronken, gezellige feestgangers.”

“Ik ben al van kinds af aan een liefhebber van dancemuziek. Elke keer als ik vroeger bijvoorbeeld een optreden van Tiësto op tv zag, dacht ik: ‘Dit wil ik later ook!’ Zijn muziek inspireerde me. Tegenwoordig raak ik ook geïnspireerd door Martin Garrix, W&W en Armin van Buuren.”

Neus in de boter

“Mijn eerste optreden was in 2013 in de Moskito Bar in een dorpje genaamd Westendorf in Oostenrijk. Ik was toen pas 16 jaar oud. Je vraagt of ik nerveus was. Echt wel! Ik was superzenuwachtig. Ik had alleen nog maar thuis op mijn slaapkamer muziek gedraaid en nog nooit voor een publiek gestaan.”

de dronken bezoekers vonden (bijna) alles wat ik draaide prima

“Wat dat betreft, viel ik trouwens wel met mijn neus in de boter. De bezoekers waren namelijk allemaal dronken, gezellige feestgangers die op wintersportvakantie waren. Ze vonden dus eigenlijk (bijna) alles wat ik draaide prima.”

Spontaan optreden

“Ik had dan ook niets voorbereid. Mijn optreden ontstond spontaan. Ik had niet eens zelf een usb-stick bij me en moest dus aan de slag met muziek van een andere dj. Dat was Geert Brusselers aka DJ Geert.”

mijn familie heeft mij enorm gesupport

“Gelukkig had ik de support van mijn familie omdat ik met hen en mijn ouders zelf ook in Westendorf op wintersportvakantie was. Mijn neefjes en nichtjes van mijn leeftijd waren eveneens van de partij. Zij hebben me enorm gesteund.”

Oude platenspelers

“Ik heb zeker een mentor gehad. Dat was mijn neef Jeroen Triest aka DJ The Reducer. Hij heeft me toen ik een jaar of acht was al wat dingen geleerd. Hij draaide destijds vinyl op zijn kamer. Die oude platenspelers heb ik later van hem gekregen, zodat ik thuis verder kon oefenen.”

Basistips

“Toen ik dus die first gig had in Oostenrijk, heb ik van DJ Geert het vertrouwen gekregen om zelf achter de knoppen te mogen staan. Ook gaf hij mij talloze basistips waar ik vandaag de dag nog steeds veel aan heb.”

Leuke avond

“Zoals ik al zei, waren mijn ouders en familieleden bij de gig aanwezig maar er was verder niet echt iemand op wie ik indruk wilde maken. Ja, op de andere dj. Het ging me er vooral om dat het publiek een leuke avond zou hebben.”


Voordat je verder leest…

This Is Our House

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


Après-ski bar

“Dat eerste optreden ging voor mijn gevoel prima. Het was natuurlijk nog niet megagoed, dat weet ik nu. Na een paar jaar ga je wat je eerder deed, vergelijken met wat je nu doet en dan kijk je er wel wat kritischer naar. Ik heb volgens mij geen grote fouten gemaakt.”

mijn hart heeft altijd bij de dance gelegen

“Mijn hart heeft altijd bij de dance gelegen, dus dat was wat ik die avond vooral draaide. Het was echter een après-ski bar waar de mensen op dat moment liefst op Nederlandstalige of Duitse feestmuziek wilden dansen. Dat genre heb ik uiteindelijk bijna niet gedraaid. Ik ben toch een heel ander soort dj die meer in de dance thuishoort dan in de feestmuziek.”

Publiek aanvoelen

“Ik heb die avond geleerd dat het niet uitmaakt welke stijl je draait of voor hoeveel of hoe weinig mensen je staat. Je moet altijd naar de crowd kijken om te weten welke muziek gaat aanslaan. Je taak is immers om je publiek een topavond te bezorgen. Het komt er dus op neer dat je je publiek moet kunnen aanvoelen.”

Dutch Valley

“Inmiddels ben ik vele optredens verder. Het mooiste moment uit mijn carrière tot nu toe, is dat ik voor 30K op heb getreden op het Dutch Valley Festival in 2015. Daarna heb ik nog in veel andere landen gedraaid, onder meer in Spanje, Portugal en Oostenrijk. Inmiddels heb ik ook praktisch heel Nederland al gezien.”

Musical Freedom

“Tegenwoordig produceer ik ook mijn eigen muziek. Ik heb inmiddels een hele serie eigen nummers uitgebracht bij grote labels, waaronder Cloud9Music en Tiësto’s label Musical Freedom. Dit label is onderdeel van een van de grootste labels ter wereld, Spinnin Records.”

Managementcontract

“Begin dit jaar heb ik een managementcontract getekend bij Total Management Service. Zij regelen vanaf nu mijn zaken zowel wat produceren als dj’en betreft. Ik ben trots en blij om nu samen te werken met Robert de Waal, die ook de zaken van Dante Klein behartigt.”

“Recent heb ik een platencontract getekend bij Beat Dealer Records. Dit is een van de grootste dancelabels in Duitsland. Hier worden dit jaar drie nieuwe tracks van mij gereleast. Het is natuurlijk vreselijk jammer dat de optredens vanwege corona voorlopig stilstaan maar ik zit zelf niet stil. Ik heb nu immers zeeën van tijd om nieuwe muziek te maken.”

tijdens corona heb ik niet stilgezeten

“Ik heb alweer acht nieuwe tracks op de plank liggen. Mijn focus ligt voorlopig dus op het uitbrengen van nog meer nieuwe muziek en ik hoop in de toekomst weer meer op festivals en in clubs te kunnen optreden.”


DJ Jordiz

Facebook

Instagram

Website

Spotify

>> Check hier eerdere afleveringen van MY FIRST GIG

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttps://marcelineke.nl/
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...

Julian Ruiz (NL): “Lekker knallen, drankje en muziekje erbij”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...