dinsdag, oktober 3, 2023

My First Gig: DJ/producer Curtis Bledsoe (USA)

-

Home » Biki90 » My First Gig: DJ/producer Curtis Bledsoe (USA)

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de in Haarlem woonachtige Amerikaanse dj/producer Curtis Bledsoe. “Het omslagmoment kwam toen Juliette Lewis naar me toe kwam.” 

Tekst: Marceline Geelen

“De eerste gig waarvoor ik officieel werd ingehuurd, was tijdens een privé-huisfeest in de Hollywood Hills in Californië. Het was de birthday bash van Ruben, een vriend. Ik was op dat moment 21 jaar.”

A-sterren
“Ik was supernerveus voor het optreden. Ik stond voor een voor mij tamelijk onbekend gemengd publiek, waaronder zich enkele A-sterren bevonden. Een van hen was de actrice Juliette Lewis. Ik had thuis geen exacte playlist voorbereid maar ik had me voorafgaand aan de avond natuurlijk wel suf geoefend. Ik was niet van plan iets heel bijzonders te doen, maar in die tijd draaide ik alleen met vinyl, dus ik oefende sowieso elke dag minstens vier uur met draaien. In het weekend kon dit oplopen tot acht uur per dag.”

Trotse eigenaar
“Op het feest zelf waren een paar vrienden aanwezig. Onder anderen mijn goede vriend Philippe die me hielp met het transport en opzetten van mijn dj-gear. Ik was destijds de trotse eigenaar van twee Technics 1200 draaitafels, een Technics mengpaneel en drie kratten vinyl. Volgens mij had ik Stanton naalden. Ik ben pas een paar jaar later begonnen met het draaien op Shure Whitelabel naalden, toen ik deze in een DJ battle won in een club genaamd The Beach in Las Vegas. Deze club werd gerund door mijn vrienden Sandy en Jonathan; Sandy was zelfs degene die mijn naam bij Ruben had genoemd als dj voor zijn verjaardagsfeest.”

Curtis Bledsoe

DJ Craig Boyd
“Mijn mentor in die tijd was DJ Craig Boyd. Toen ik net begon met dj-en in Los Angeles, leerde ik van hem de ins & outs van het draaien. Helaas kon Craig er niet bij zijn toen ik op die birthday bash in de Hollywood Hills draaide.”

On edge
“Die gig is sowieso een bijzonder verhaal. Hij begon zoals voor vele dj’s elke gig begint: je bent als eerste in de ruimte aanwezig. In de loop van de avond werd het wat voller en iedereen leek het naar z’n zin te hebben. Ik was wel een beetje on edge omdat ik niet bepaald de mainstream tunes van dat moment draaide. Hoewel ik het dus naar mijn zin had, vreesde ik ook dat mensen misschien wat meer hiphop wilden, terwijl ik meer richting deep house neigde.”

JULIETTE LEWIS

Juliette Lewis (Disney | ABC Television Group, CC BY-ND 2.0)

Juliette Lewis
“Het omslagmoment kwam toen Juliette Lewis naar me toe kwam. Ik herkende de actrice in een milliseconde. Meteen schoot door mijn hoofd dat ze waarschijnlijk om andere muziek kwam vragen, maar dat bleek totaal niet het geval. In plaats daarvan complimenteerde ze me met mijn platenkeuze en zei dat ze enorm aan het genieten was! Ik draaide op dat moment Needing U van David Morales – dat zal ik nooit vergeten!”

Fantastische herinnering
“Uiteindelijk verliep de avond naar tevredenheid en hield ik er boven alles een fantastische herinnering aan over. Als ik Juliette Lewis ooit nog live ontmoet, wil ik haar bedanken voor haar vriendelijkheid en haar aanmoediging die me op dat moment hielp om rustig te worden. Wat ik van die eerste keer heb geleerd, is dat het belangrijk is om echt te geloven in de muziek die je draait en om op dat gevoel te vertrouwen. Buiten dat is het belangrijk om altijd oplettend te blijven, want je weet dus nooit wie zich onder je publiek bevindt.”


Volg TIOH op Facebook:


Las Vegas
“Na dat eerste optreden heb ik in vele bekende venues in de Verenigde Staten en de rest van de wereld gedraaid. Ik heb lange tijd in Las Vegas gewoond, waar ik de kans kreeg om in de beroemde club Utopia op de Las Vegas Strip op te treden. Daarnaast stond ik in Club Rudder bij C2K, was ik resident-dj bij GLO, draaide bij Nacho House en op nog veel meer locaties in Vegas. Ook stond ik onder meer in Zuid-Californië, Texas en Kansas City in de booth.”

The Light Screwed In
“In coproductie had ik tevens mijn eigen house-label met de naam Soulsupplement en heb ik twee underground vinyls gereleaset: Lessons en The Light. Een van mijn allermooiste herinneringen ooit is toen ik een set van Doc Martin hoorde waarin hij The Light Screwed In mix draaide, die ik zelf in de Londense nachtclub Fabric heb geproduceerd.”

Curtis

“Op dit moment ben ik als onafhankelijk producer aan de slag. Voor begin 2019 staan enkele originele producties en remixes op het programma. Ik woon tegenwoordig in Haarlem en ben met open armen in Nederland ontvangen. Het voelt heel sterk alsof ik hier mijn muzikale potentieel optimaal kan uitbouwen. Ik werk met veel plezier bij het online radiostation Amsterdam Most Wanted (AMW). Ik kwam er tijdens ADE 2015 voor het eerst en werd verliefd op radio. Sindsdien ben ik resident-dj en On Air Personality bij AMW. Het radiostation biedt een platform om te werken en sommigen van de grootste namen uit de business te ontmoeten. Altijd live, geen premixes en geen sync!”

Curtis Bledsoe is wekelijks op vrijdag live te horen van middernacht tot 2 uur ’s ochtends op amw.fm.

Links:
Mixcloud
Facebook
RA

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Julian Ruiz (NL): “Lekker knallen, drankje en muziekje erbij”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...

My First Gig: Sous Dubois

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...