donderdag, december 7, 2023

My First Gig: DJ/producer Gabriele Peveri (Italië)

-

Home » Genres » Techno » My First Gig: DJ/producer Gabriele Peveri (Italië)

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Italiaanse dj/producer Gabriele Peveri. “Ik voelde de macht van verbinding die inherent is aan muziek.”

 

Tekst: Marceline Geelen

 

“De eerste keer dat ik voor een publiek draaide? Ik begon in ieder geval met plaatjes draaien in mijn slaapkamer in het Toscaanse Arezzo, gewoon voor de lol. Vervolgens speelde ik op privéfeestjes voor vrienden. Ook al was geen van deze optredens mijn officiële eerste gig, de weg erheen was een soort transitie voor me. Vanaf het moment dat ik begon met draaien, vond ik de dj-ervaring fantastisch. Toen ik thuis begon, luisterde ik altijd aandachtig naar sets van dj’s die ik bewonder, zoals Dave Clark, Jeff Mills, Sven Väth, Mark Henning, Carl Cox en Paul Ritch. Tijdens het luisteren bedacht ik hoe ik de tracks zou interpreteren. Op een gegeven moment stelde ik mezelf de vraag: ‘Waarom doe ik dat eigenlijk niet?’ Vervolgens ben ik met mijn eigen invulling aan de slag gegaan. Zo heb ik mezelf als autodidact ontwikkeld.”

Gabriele Peveri party

Plaatje voor plaatje

“Toen ik op de middelbare school in Pieve Santo Stefano zat, vond mijn eerste gig voor een publiek plaats tijdens een school-event. Ik was zeventien. Ik vatte de moed op om mijn dj-gear mee naar school te nemen, plugde de kabels in en begon gewoon te draaien. Heel langzaam, plaatje voor plaatje, begonnen mijn klasgenoten en de andere leerlingen voorzichtig te dansen. Het was een magisch moment. Ik voelde de macht van verbinding die inherent is aan muziek. Het was een geweldige ervaring, die mijn zelfvertrouwen een boost gaf. Natuurlijk maakte ik een paar technische fouten, zoals elke beginneling doet. De crowd genoot echter van elke minuut. Dit gaf me de energie om over mijn fouten en gêne heen te stappen en door te gaan.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Historische venue

“Alle gigs die na dat schooloptreden volgden, verschaffen me meer vertrouwen in mezelf en in mijn skills. Bovendien kan ik telkens mijn techniek verbeteren en meer ervaring opdoen. Elke gig is een feestje. Ik voel me tijdens het draaien dan ook echt gelukkig en dankbaar. Ik ben inmiddels al zes jaar actief in Amsterdam. Het oorspronkelijke plan was om maar kortstondig te blijven, maar ik werd verliefd op deze prachtige stad en ben niet meer weggegaan. Sinds 2015 ben ik resident-dj bij het bekende Amsterdamse event Techno Tuesday. Ik heb onder meer in de historische venue De Melkweg gedraaid. Ik deelde de line-up met artiesten als Alberto Ruiz, Loco & Jam, Raul Facio, Hollen, Frankyeffe, Shall Ocin, Lexlay, Hobo, Sama en nog vele anderen. Daarnaast heb ik in Amsterdam bij Club Air gedraaid, de Westerunie, VLLA, Sugar Factory, Panama en Club NL.  Ook werk ik samen met een aantal andere organisaties in Amsterdam, onder meer Kraft Amsterdam, Excess, East Techno Collective en UNDRGND.”

Gabriele Peveri dj

“Mijn plannen voor de toekomst zijn om te blijven lachen en gelukkig te zijn. Deze instelling voorziet in een open mind en een kans om dat geluk te bereiken. Ik wil blijven doen wat ik heerlijk vind om te doen: muziek draaien en nog dieper het productieproces induiken, omringd door degenen die me hierbij helpen en omgekeerd, die ik kan helpen. Als tip voor upcoming dj’s wil ik meegeven: doe wat je wil doen, druk jezelf honderd procent uit en als je hard werkt, bereik je op een dag je doel.”


Gabriele Peveri

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner...

Report High Tea: De Nacht Staat Op, en de Melkweg stroomt vol

Op zaterdag 12 februari droeg drum ’n bass label/event High Tea Music bij aan het grote nachtprotest 'De Nacht...