MY FIRST GIG: Marisol Grajales (Mexico)

-

Home » Biki90 » MY FIRST GIG: Marisol Grajales (Mexico)

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. In de serie MY FIRST GIG interviewen we om de twee weken een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Mexicaanse dj/producer Marisol Grajales. Ik draaide nog niet zo goed, zodat ik nogal wat kritiek over me heen kreeg.”

 

Tekst: Marceline Geelen 

 

“Mijn dj-carrière begon negen jaar geleden. De dag waarop ik besloot om dj te worden, was op het BPM Festival in mijn thuisland Mexico. Sinds die ervaring droom ik ervan om zelf op een dergelijk event te draaien.”

“Mijn eerste feesten met elektronische muziek waren in een beach club. Hier luisterde ik naar Lauren Lane. Toen ik haar zag en haar hoorde, en met haar muziek mee vibreerde, schoot door me heen: ‘Wat een geweldige manier om mensen iets te laten voelen! Om door het draaien van muziek een beetje geluk mee te geven èn een beetje van jezelf’.”

Neofreak

“Helaas was in het Mexico-City van die tijd nauwelijks technologie beschikbaar om mee te draaien, laat staan een overvloed aan dj-scholen. Je kon niet, zoals nu, een cursus doen. Op een dag ging een vriend van me, Thiago, naar een feest met de naam Neofreak. Hij zei dat hij me kon introduceren bij iemand die andere dj’s het draaien had geleerd. Deze man, DJ Cool, kon het mij ook leren. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik had mijn mentor te pakken!”

Vioollessen

“DJ Cool was actief bij Cool Unión Music en leerde me de basis van alles wat ik nu weet. Later heb ik nog vele lessen gevolgd bij mensen die ik in de loop van de tijd ontmoette. Ook heb ik nog aan de G Martell en Sound Space Music scholen hier in Mexico gestudeerd.”

“Ik begon vijf jaar geleden met vioollessen en muziekproductie. Nu weet ik dat je nooit bent uitgeleerd als iets je passie is. Er komt altijd weer nieuwe kennis op je pad. Twee maanden later had ik al genoeg geld gespaard om mijn eerste draaitafels te kopen. Dat waren Pioneer 200’s. Thuis was ik vervolgens constant aan het oefenen.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


“De eerste gigs waar ik draaide, waren niet drukbezocht. Sterker, de venue was vaak leeg. Dat gebeurde wel negen of tien keer. Natuurlijk draaide ik ook nog niet zo goed, zodat ik nogal wat kritiek over me heen kreeg. Ik had er echter lak aan en ging gewoon door. Ik heb altijd een sterk karakter gehad en wil bij de beste dj’s ter wereld horen. Ik geloof er heilig in dat als iedereen zijn of haar dromen kan najagen en doet wat hij of zij wil doen, de wereld een betere plek zou zijn.”

Ik heb altijd een sterk karakter gehad en wil bij de beste dj’s ter wereld horen

Snoeiharde kritiek

“Ik herinner me het eerste feest met publiek waar ik draaide nog heel goed. Inmiddels had ik twee cursussen gedaan en de boodschap verspreid dat ik er klaar voor was. Men hoefde maar contact op te nemen. Uiteindelijk gebeurde dat ook. Het ging om een club in Cuernavaca. De gig ging slecht. Elke mix ging mis. De bezoekers waren echter geweldig en hadden het naar hun zin.”

“Vervolgens werd het draaien wel steeds meer een uitdaging omdat ik op social media door veel mensen werd bekritiseerd. Ze waren snoeihard in hun mening. Deze azijnpissers hebben mij wel uitgedaagd en daardoor ben ik steeds beter geworden.”

Deze azijnpissers hebben mij wel uitgedaagd en daardoor ben ik steeds beter geworden

“Ik ben zo dankbaar voor mijn vasthoudendheid en voor iedereen die me heeft gesteund. Inmiddels ben ik stap voor stap dichter bij de droom gekomen die ik al vele jaren nastreef: het raken van mensen wereldwijd. Ik heb natuurlijk ook nog steeds een lange weg te gaan.”

“Mijn focus ligt nu op de prioriteiten meer en betere producties maken, veel harten en geesten raken en de wereld kennis laten maken met mijn favoriete muziek. Mensen te laten dansen en vibreren. Tot ik op een dag op alle wereldfestivals sta te draaien.”


Marisol Grajales

Instagram 

Facebook 

SoundCloud 

Beatport 

Twitter 

 

Upcoming gigs: 

31/5/2020: Eden (Ibiza)

7/6/2020: Eden (Ibiza)

14/6/2020: Eden (Ibiza)

25/7/2020: Houston

26/7/2020: Houston

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...

Julian Ruiz (NL): “Lekker knallen, drankje en muziekje erbij”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...