dinsdag, februari 27, 2024

My First Gig: Violetta Wicca (Hongarije)

-

Home » Genres » Techno » My First Gig: Violetta Wicca (Hongarije)

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Hongaarse dj/producer Violetta Wicca. Ik kom uit een muzikale familie.

 

Tekst: Marceline Geelen

 

“Ik draai al jaren muziek, maar vanaf 2018 gaat het pas echt helemaal los. Zo heb ik vorig jaar in een underground club in Boedapest gedraaid, genaamd Under Budapest. Uiteindelijk ben ik al van jongs af aan bezig met muziek. Op mijn zevende begon ik op school met zingen. Mijn droom in die tijd was om mijn leven professioneel met zingen te vullen. Ik kom dan ook uit een muzikale familie die me altijd enorm heeft gesteund in het ontwikkelen van mezelf. Ze zijn trots dat ik nu als dj en producer aan de slag ben gegaan.”

Violetta Wicca

Fantastische sfeer

“Toen ik veertien of vijftien was, raakte ik geïnteresseerd in produceren en dj’en. Vanaf dat moment ben ik thuis flink gaan oefenen. Op mijn achttiende gaf ik me op voor de Mix Down DJ School in Boedapest. Via via mocht ik toen ik op wat kleine events draaien. Het event wat me het meest is bijgebleven en wat ik als mijn echte debuut beschouw, vond plaats op mijn 22ste. Niet omdat het zo druk was, er waren twintig tot 25 mensen, maar het was een super crowd en er hing een fantastische sfeer. Ik had het enorm naar mijn zin, ook al omdat er diverse vrienden aanwezig waren: Allemaal mensen die me hebben geholpen om beter te worden. Ik heb talloze vrienden die me nog steeds elke dag supporten. Onder hen ook mijn allerbeste vrienden, die me bijstonden toen ik me op deze set voorbereidde. Daarnaast waren mijn twee grote broers van de partij, wat ik fantastisch vond. De vibe die avond was ongelooflijk, I loved it!


Volg TIOH op Facebook:

Thuis een paar keer oefenen

“In die periode bereidde ik mijn sets nog nauwkeurig voor. Ik verzamelde van tevoren interessante tracks en zette ze thuis alvast in de juiste volgorde klaar. Daarna oefende ik de set een paar keer om zeker te weten dat alles perfect zou klinken tijdens het event. Vandaag de dag doe ik dit niet meer. Ik bereid niets voor, ik kies ter plekke tracks en draai ze hoe het uitkomt.”

Violetta Wicca

Dankbaar

“Of ik een mentor heb gehad? Nou ja, een hele goede vriend die dezelfde stijl draait als ik, heeft me enorm veel geleerd. Hij stuurde me bij als ik iets verkeerd deed. Ik ben hem enorm dankbaar daarvoor. Hij heeft me zoveel geleerd; die kennis gebruik ik nog steeds elke dag. Sowieso leer ik nog steeds van elke gig.”

Potverdorie, wat was ik trots!

“Voorafgaand aan mijn debuut was ik nogal bang dat men mijn muziek niet goed zou vinden. Of dat ik grote fouten zou maken, omdat ik zo enorm opgelaten was. Uiteindelijk verliep het prima. Toen ik eenmaal met draaien begon, zag ik dat het publiek zich uitstekend vermaakte en dat het losging op mijn platenkeuze. Potverdorie, wat was ik trots! Natuurlijk maakte ik wel wat foutjes, maar gelukkig vielen ze niet op. Dit gebeurde vooral in het begin, omdat ik zenuwachtig was om voor vreemden te draaien. Ik was immers alleen gewend om voor vrienden op kleine huisfeestjes te draaien, maar niet voor meer en andere mensen.”

“Achteraf gezien, heb ik veel geleerd van al mijn optredens. Zo raak ik  nog steeds opgewonden voorafgaand aan elk event. Ik kijk uit naar alle nieuwe mensen die ik nog ga ontmoeten en die mij en mijn muziekstijl leren kennen. Tot slot ben ik benieuwd wat ik nog allemaal met mijn sets kan creëren.”


Links:

Upcoming gigs

  • 22 maart 2019: Xoul Pres: Requiem, Wenen (Oostenrijk)
  • 28 april 2019: Impress Events Presents Spartaque / NUSHA – Londen (VK)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze techno hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute techno hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

Rock The House #127: Gigi La Cruz

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...