vrijdag, februari 23, 2024

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – juli

-

Home » Music » Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – juli

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Peter Dijk op het gebied van melodic house in juli. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Jonathan Kasper – Last Romance

(Cocoon)

We trappen de top 3 van juli af met de laatste release van Jonathan Kasper. De in Keulen woonachtige Duitser brengt zijn EP uit op Cocoon Recordings van plaatsgenoot Sven “papa” Väth. Last Romance bouwt langzaam op rond een onschuldig klinkend Latin ritme en een metalige syntlijn die steeds verder domineert en schuurt. Net op het moment dat de track lijkt te ontsporen worden er een aantal weelderige akkoorden tevoorschijn gehaald. Misschien geen makkelijke plaat, maar wel eentje met een geheel eigen muzikale taal.


Amonita – Aura

(All day I Dream)

All I Dream is een door DJ Lee Burridge in 2011 gelanceerd concept. Naast regelmatige events en clubavonden is ADID ook een label voor Burridges eigen releases en nieuw talent zoals Amonita (Natalia Shapolova).

Ze komt met een dromerige uitgesponnen gelaagde track die naadloos past in het oeuvre van ADID. Amonita maakt duidelijk deel uit van de nieuwe lichting Deep House producers uit Rusland die net als Burridge een meer melodieuze sound omarmt. Andere vaandeldragers binnen dit genre zijn Gorje Hewek & Izhevski die met hun label Shanti Radio Moscow een duidelijke stempel drukken op deze prachtige sound.


WhoMadeWho – Mermaids (DJ Tennis remix)

(Embassy One)

Het origineel was al een prachtnummer, maar Manfredi Romano a.k.a. Dj Tennis weet met zijn remix het origineel van het Deense WhoMadeWho een geheel nieuwe lading te geven. Naast de pulserende baslijn ontvouwt zich op de grens van pop en elektronica een mooi klankspel tussen dromerige vocalen en analoge synths. Ooit begonnen als tourmanager van punkbands en organisator van muziekevenementen in Italië, maakte Romano in 2010 de overstap als zelfstandig DJ naar elektronische muziek en richtte hij het Life and Death label op. Inmiddels groeit de lijst met remixen gestaag en als hij niet in de studio zit of aan het touren is, is hij ook een verdienstelijke kok. Met al deze ingrediënten bouwt hij gestaag aan zijn eigen muzikale universum.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe melodic house releases in januari: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Ampere Open Air: festival bloeit op uit Antwerps collectief

Op 25 augustus is Antwerpen officieel een festival rijker. Ampere Open Air, de nieuwe telg uit de broedplaats van...