zaterdag, september 30, 2023

Nieuwe techno releases in januari: De top 3 van Mae Marceau

-

Home » Music » Nieuwe techno releases in januari: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Mae Marceau van de techno releases in november, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Tijdens het opschrijven van mijn top 3 van deze maand voelde ik hier en daar wat Ik moet heel eerlijk zeggen dat het even zoeken was deze keer. Niet dat het ontbrak aan nieuwe platen zo in de eerste paar weken van het nieuwe jaar, maar er zaten dit keer best veel platen tussen die me vrij weinig deden. Ik schreef er al eens eerder over maar ik kan niet zoveel met muziek die geen gevoel bij me oproept, of dat nu blijheid, verdriet, angst of boosheid is. Maar gelukkig: wie zoekt, zal vinden dus ik heb gelukkig wel drie pareltjes om deze maand te bespreken! 

Klanglos & Dominik Saltevski – Divine

ERROR Records

Subtiel melancholiek, zo zou ik deze plaat willen omschrijven. Een plaat klinkt al snel verdrietig als je gebruik maakt van violen, piano of een mooi synth geluid maar wat ik zo knap vind aan deze plaat is dat het melancholieke gevoel vooral wordt opgewekt door een vocal. Heel mooi. Daarnaast heeft de plaat voor mij ook een rauw randje door de pittige kick en de boos klinkende acid riedel die prachtig door de vocal heen wordt gevlochten. Aanrader! 


Keith Carnal – Happy But Sad

Second Degree

Deze producer stond sowieso al in mijn top 10 maar nu helemaal dankzij deze prachtige nieuwe plaat van zijn hand. Alhoewel de titel “Happy But Sad” is, vind ik de plaat vooral ‘sad’ klinken. Prachtige pads die ineens flink aanzwellen en dan weer klein worden, met een duidelijk rauw randje en een ‘bliepje’ die het geheel zeer hypnotiserend maakt. Als je nog eens behoefte hebt om even in je melancholie te zakken dan zou ik thuis deze plaat opzetten, ogen dicht, en voelen maar.  


Marcal – Oboro

Suara Music

Tot mijn grote opluchting vond ik deze parel die de eer heeft om de eerste verdwaald-in-het-bos-plaat van dit nieuwe jaar te zijn! Zeer opzwepend, energiek, hier en daar zelfs een tikje groovy maar die gierende synths klinken gaandeweg steeds enger en roepen echt dat licht paniekerige gevoel op. Heerlijk. Ik kan sowieso het hele album aanraden, bijvoorbeeld “Nightwalker” is ook een lekkere verdwaald-in-het-bos plaat met belletjes. 


Spotify-lijst techno releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases in januari:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Nieuwe techno releases in maart: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Nieuwe techno releases in februari: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....