maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeGenresTechnoNieuwe techno releases: De top 3 van Mae Marceau – juli

Nieuwe techno releases: De top 3 van Mae Marceau – juli

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van onze Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau.

Stranger – Untitlebret

PERSPEKTIV003

Volgens mij hoor ik een fragment van een heel bekende 90’s vocal in deze plaat: Technotronic’s ‘Pump Up The Jam’ om precies te zijn! En dat zou me ook niets verbazen want voor mij staat Stranger er ook wel om bekend dat hij regelmatig 90’s elementen in zijn platen verwerkt. Voor mij is dit deze maand de allerbeste plaat, niet alleen vanwege de meeslepende vocal maar omdat alles klopt aan deze plaat. ‘Untitlebret’ is vol energie en drive, heeft fijne percussie en vanaf ongeveer 01:30 hoor je mijn favoriete onderdeel: een melancholisch klinkende pad. Heerlijk! Luister beslist ook de andere plaat – ‘Rok Da Place’ – van de gelijknamige EP, die is ook beslist de moeite waard.


Queer on Acid – Houseum

Ovum

Alhoewel de naam van de producer anders doet vermoeden, is dit geen acidplaat. Wel een heel fijne track die ik zou scharen in de categorie ‘groovy en warm’. Ik word er vrolijk van, hij nodigt uit om te dansen, met name vanwege de langzaam steeds opzwepender wordende synth die hierdoor ook de hele plaat nooit verveelt. Dit is een typische plaat die ik altijd mee zou nemen naar openingssets!


Kevin Wesp – Straight Outta Space

Definition Of Hard Techno

Waar de hierboven beschreven plaat warm is, is deze dat beslist niet. ‘Straight Outta Space’ zit hoog qua BPM, is vanaf het begin duister en bouwt op richting een ijzersterke break waarin van alles gebeurt en momentum wordt opgebouwd. Na die break gaat het qua energie en duister gevoel helemaal los, heerlijk. Het is beslist geen openingsplaat maar ik zou deze maar wat graag willen horen of zelf draaien op een peak time moment in een club.


Spotify-lijst techno releases

- Advertisement -

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...