vrijdag, februari 23, 2024

De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

-

Home » Music » Releases » De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 bass music releases in februari 2023 van onze Huisspecialist Daan Coerver. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Blooom – Get Low

RAM Records

Blooom is een Duitse producer die zich aan zowat elk elektronisch genre wel eens heeft gewaagd. Geïnspireerd door grootheden als Skrillex en Noisia ontwikkelt niet één maar talloze unieke sounds in verschillende stijlen.

Zo is ook deze release weer lekker verfrissend. De producer/dj bracht op 20 januari deze nieuwe parel uit op het welbekende RAM Records. Het enige wat jullie nu nog moeten doen is genieten van dit kersverse plaatje.


Skrillex, Nai Barghouti – Xena

OWSLA

Hopelijk vindt niemand het overdreven als ik zeg dat Skrillex toch wel de absolute koning van bass muziek is. De grootheid heeft zichzelf meermaals als revolutionair bewezen en zonder hem zou het genre vandaag de dag niet zijn wat het nu is. Deze vrijdag zal er voor het eerst sinds 2014 weer een solo album van de legende verschijnen waarvan de eerste platen nu al te beluisteren zijn.

Op 2 februari kwam de track ‘Xena‘ uit in samenwerking met vocalist Nai Barghouti. Deze tune heeft een hele experimentele sound. Ik zou het ook niet met iets anders kunnen vergelijken. Om te horen wat ik bedoel kan je ‘m denk ik toch echt het beste zelf gaan checken.


Pegboard Nerds, Bossfight – Powerplay

Monstercat Uncaged

Pegboard Nerds en Bossfight zijn beide vaste krachten bij het label Monstercat Uncaged. Ze hebben door de jaren heen zeker hun strepen verdient en laten nu hun gebundelde kwaliteit zien in hun gloednieuwe track ‘Powerplay‘.

Ik vind het heel leuk hoe er in de plaat gespeeld wordt met een hele blije melodische vibe die overslaat in een onheilspellende drop waar menig headbanger enthousiast van zou worden. Ik kan dan ook niet wachten om dit live te horen. Dat kan overigens al komende vrijdag in De Helling in Utrecht. Hier staan beide acts namelijk samen op Ignition invites Slaughterhouse.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Daan heeft zijn eigen bass-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Top 3 bass music releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Experimental en bass music in februari: de tips van Daan Coerver en Frank Slijpen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...