zondag, oktober 1, 2023

De top 3 bass releases in september 2022: deze tracks mag jij niet missen

-

Home » Music » Releases » De top 3 bass releases in september 2022: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 bass music releases in september 2022 van onze Huisspecialist Daan Coerver. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Divicioux – Echo

Noiseporn Records

De lokale (drum ‘n) bass fan kan de Bredase Divicioux kennen van zijn shows op events als Beats ‘n Bass of NOX, maar nu vergroot de dj zijn skillset en is hij begonnen met het uitbrengen van zijn eigen muziek. Zijn eerste plaat ‘Tritium‘ verscheen afgelopen juli al en op 26 augustus hebben we kennis mogen maken met zijn tweede release genaamd ‘Echo‘.

Divicioux laat in zijn nieuwe track horen dat hij erop gebrand is een nieuwe sound te ontwikkelen. Hij zet met deze unieke stijl dan ook gelijk zijn stempel. Ik ben zeer benieuwd hoe hij dit nieuwe zelfgemaakte “genre” in de toekomst gaat uitbreiden, maar voorlopig kunnen we met z’n allen nog even genieten van deze kersverse banger!


GRiZ, LSDream – FUNKONAUT

Independent Release

Als je mijn bass releases al langer volgt is het geen geheim dat ik een groot fan ben van de vibey bass-sound van GRiZ. De dubstep/trap producer weet hit na hit te scoren met zijn funky basslines en harde drum-ritmes. Deze keer bundelt de Amerikaan zijn krachten met landgenoot LSDream in de intergalactische banger ‘Funkonaut‘.

Ook bij deze track lukt het mij niet om stil te blijven zitten. De eerste drop komt lekker energiek binnen. Hierop volgt een progressie waar je u tegen mag zeggen. De producers spelen met dubstep, hiphop en trap elementen waardoor de variatie er goed in zit. Al met al een heerlijk plaatje.


NGHTMRE – DRMVRSE

Lowly

NGHTMRE is een echte alleskunner. De Amerikaan heeft bijna elk elektronisch genre nu wel gehad en is met grote releases op labels als Monstercat niet meer weg te denken uit je playlist. Na veel mijlpalen en een gigantische fanbase opgebouwd te hebben, is het nu dan ook tijd voor zijn volgende grote stap. NGHTMRE released zijn debuut LP genaamd ‘DRMVRSE

De plaat is op 9 september verschenen op alle streamingdiensten en bevat collabs met grote namen als Virtual Riot, Zeds Dead en SLANDER. Ik heb zelf ontzettend genoten van de tracks. Je hoort NGHTMRE’s stijl in veel tunes terug, maar toch heeft hij zijn sound met dit project ook zeker verder ontwikkeld. Het luisteren dus meer dan waard!


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Daan heeft zijn eigen bass-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...