HomeMusicReleasesNieuwe Bass Music releases in augustus: De top 3 van Daan Coerver

Nieuwe Bass Music releases in augustus: De top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Daan Coerver van bass music releases in augustus, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.


Virtual Riot, Modestep, FRANK ZUMMO – This Could Be Us

Disciple

Voor zijn fans is het al even geen geheim meer dat Virtual Riot op 10 september zijn nieuwe album, Simulation, zal uitbrengen. De eerste teaser van het album verscheen gisteren al op zijn YouTube-kanaal. Daarnaast bracht hij afgelopen maand twee platen uit die we waarschijnlijk ook op de komende tracklist terug zullen vinden.

- Advertisement -

Op 13 augustus verscheen het nummer ‘Chroma‘. Twee weken ervóór maakten we echter al kennis met de track ‘This Could Be Us’. Deze plaat is gemaakt in samenwerking met Modestep en FRANK ZUMMO. Het nummer heeft een vrij ‘standaard’ intro. Je hoort de lead en de drums langzaam opkomen onder een opbouwende vocal van Frank. Hieruit kun je nog niet echt opmaken hoe de drop nu precies klinkt. Vanaf het moment dat die eerste drop dan eindelijk komt neemt de track je mee in al zijn melodische energie. Ditzelfde trucje wordt met de tweede drop nog een keer uitgevoerd, alleen bouwt de spanning hier iets langer op. De tweede drop is dan ook een stuk bozer dan de rest van de track.

Wat ik het leukst vind aan deze track is dat het een hele euforische vibe met zich meedraagt, maar ook het rauwe randje van een boze dubstep-track heeft. Kort gezegd, gewoon een lekker plaatje.


Crankdat – Sad Robot EP

Monstercat

Christian Smith, beter bekend als Crankdat, is een Amerikaanse dubstep-, trap- en drum ’n bass-dj/producer. Hij brak door als artiest in 2015 met een remix van de hit ‘Trap Queen’, die ondertussen bijna 150 miljoen streams op YouTube heeft. Sindsdien is Crankdat een gevestigde naam in de bass-scene. Met releases op labels als Disciple en Monstercat is de man niet meer weg te denken uit je playlist.

Op 5 augustus verscheen Crankdat met een nieuw project genaamd ‘Sad Robot EP‘. Ik ben altijd al fan geweest van zijn euforische en melodische sound. Die kenmerkende sfeer komt ook in deze nieuwe platen weer veel terug. Hij heeft de tracks op deze EP een bepaalde emotionele lading gegeven en ik vind het persoonlijk heel goed uitgevoerd. Ik zou je dan ook aanraden om je even, samen met je koptelefoon, helemaal af te zonderen als je de EP afluistert.

Mijn favoriete track is ‘What It Feels Like’, met de vocals van zangeres KC. Ook deze track bevat veel emotie mee en is opgebouwd uit diverse elementen. Het blijft daardoor altijd interessant om te luisteren. Wat ik ook altijd heel belangrijk vind van een nummer is dat de eerste en de tweede drop van elkaar verschillen. Dit gebeurt ook in deze tune. Verder wil ik eigenlijk nog niet te veel verklappen en moet je maar gewoon zelf lekker gaan luisteren.


Barely Alive – Computer Love EP

Disciple

De meeste bass-fans herkennen het vierkante Barely Alive-masker uit duizenden. Je ziet het duo nauwelijks zonder. Maar voor iedereen die onbekend is met deze look en de naam die eraan vastzit: Barely Alive is een EDM-act die voornamelijk dubstep maakt. Ze zijn onderdeel van het Amerikaanse label Disciple en hebben hier op 23 juli ook weer hun nieuwe EP ‘Computer Love‘ op uitgebracht.

De EP heeft een vrij kenmerkende sound, maar er is een track die wel heel erg buiten dit straatje valt. De plaat heet ‘Closure’ en is ook helemaal geen dubstep-nummer. Het duo had besloten om tussen de boze bass wat vibey moderne disco te plaatsen en ik ben er zeer over te spreken. Deze zomerse tune met de vocalen van Drew Seeley heeft bij mij de afgelopen maand regelmatig op repeat gestaan. Ik raad jullie aan om hetzelfde te doen.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases in augustus:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Interview: Nathan gaat viraal met zijn spraakmakende danspasjes

Danceliefhebbers die de sociale media een beetje bijhouden zullen de naam Nathan's Crazy Dance Moves vast voorbij hebben zien...

Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

Met grote verslagenheid heeft de dancewereld kennisgenomen van en gereageerd op het overlijden van Ryan Biggs, beter bekend als...