vrijdag, december 8, 2023

De top 3 bass music releases in mei 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 bass music releases in mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 bass music releases in mei 2022 van onze Huisspecialist Daan Coerver. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Leotrix – Wild Time EP

Monstercat

Leotrix is vandaag de dag een gevestigd alias in de dubstep/bass scene. De man uit Sidney staat vooral bekend om zijn one of a kind future riddim sound. Dit is bijvoorbeeld maar al te goed terug te horen in de welbekende plaat Hive Bounce. De producer/dj kwam op 12 mei met een gloednieuwe EP genaamd ‘Wild Time‘.

De nieuwe liedjeslijst is uitgebracht op het Amerikaanse label Monstercat. Leotrix laat hiermee zowel zien als horen weer een grote stap te zetten in zijn muzikale carrière. De EP bestaat uit vier tracks zonder samenwerkingen. Ook zijn de nummers zeer divers en ik denk dat er voor bijna elke dubstep-liefhebber wel iets interessants bij zit.


Eptic – The End of the World

Overlord Music

Eptic is misschien wel een van mijn favoriete bass producers. Deze Belg is een muzikale kameleon en weet vaak onverwachts uit de hoek te komen. Dit alles is ook weer te horen op zijn kersverse plaat ‘The End of the World‘.

Het album bestaat voornamelijk uit dubstep tracks in combinatie met wat trap impulsen. Ik denk dat de plaat lekker is om zelf thuis op te zetten, maar ook zeker hard kan inslaan in een feestzaal met grote speakers.


Camo & Krooked, Mefjus – Overture

MODUS

Een van mijn favoriete tracks van dit moment is ongetwijfeld Overture van Camo & Krooked en Mefjus. Deze onbetwiste legendes weten telkens weer hun eigen grenzen te verleggen en staan op podia over de hele wereld. Recentelijk hebben de drie talenten gezamelijk een eigen label opgezet genaamd MODUS. Op dit nieuwe label kunnen we dus waarschijnlijk ook nog meer van dit soort tunes verwachten.

Ik ben er heilig van overtuigd dat we deze plaat nog vaak gaan horen deze zomer. Verder is het enige wat ik je nog wil vragen om je oren eens even goed te verwennen met deze absolute parel van een track.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Daan heeft zijn eigen bass-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...