De top 3 bass releases in november 2022: deze tracks mag jij niet missen

-

Home » Music » Releases » De top 3 bass releases in november 2022: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 bass music releases in november 2022 van onze Huisspecialist Daan Coerver. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Barely Alive – Feel The Panic EP

Disciple

Barely Alive is een Amerikaans dubstep duo waarvan je de voorman altijd kan herkennen aan het masker, dat volgens velen, een beetje op een boze magnetron lijkt. Ondanks dat je deze verschijning altijd alleen op het podium ziet staan, worden de platen nog altijd met z’n tweeën geproduceerd. Zo brachten de mannen op 11 november hun nieuwste EP uit op hun vaste label, Disciple. De lijst bestaat uit vier nummers en heet ‘Feel The Panic EP’.

Persoonlijk vind ik dit misschien wel het beste project wat ik dit iconische duo gehoord heb. De tracks op deze EP hebben allemaal een hele eigen sound en toch zit er overal een eenheid in stijl in. In de nummers komen ook verschillende retro muziekstijlen terug. Dit maakt het naar mijn mening ook echt een Barely Alive EP. Mijn favoriete track van de lijst is zonder twijfel ‘Let It Spin‘.


Beastboi. – No Leash EP

Disciple Round Table

Beastboi. is een relatief nieuwe en opkomende artiest in het Amerikaanse dubstep circuit. Hij releast al platen op grote streamingdiensten sinds 2019 en bracht op 4 november zijn nieuwe EP uit op Disciple Round Table.

De lijst heet ‘No Leash EP’ en bevat vier tracks. Stuk voor stuk hebben de nummers een hele eigen en abstrakte sound. Wat mij zelf erg aansprak is de manier waarop er gebruik wordt gemaakt van vocals. Ik denk om eerlijk te zijn ook dat dit niet iedereen dit project leuk zal vinden, maar het is zeker de moeite waard om een kans te geven.


The Prodigy, Mefjus, Camo & Krooked – Breathe (Camo & Krooked remix)

XL Recordings

Menig kenner zal het met mij eens zijn als ik zeg dat The Prodigy een van de grondleggers zijn van wat wij vandaag de dag drum ’n bass muziek noemen. De groep heeft platen op hun naam staan met meer dan honderd miljoen streams en is vandaag de dag nog steeds voor veel artiesten een grote inspiratie. Dit blijkt wederom op 28 oktober als de grootheden Mefjus en Camo & Krooked de oude plaat ‘Breathe’ een nieuw jasje geven.

Het lijkt toch een hele opgave om een geniale klassieker als deze goed te remixen en toch is het de mannen dubbel en dwars gelukt. De kwaliteit van het origineel is behouden en gekoesterd, maar tegelijkertijd kan deze nieuwe track makkelijk mee in een live set van vandaag de dag. Het is kort gezegd ‘een parel!’


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Daan heeft zijn eigen bass-playlist voor TIOH gemaakt:

https://open.spotify.com/playlist/4jltNIMsO5hdZGhWJDotKn?si=9bfa474a604d48c4

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Top 3 bass music releases in augustus: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Gladde paling over zijn releaseparty, mijlpalen en nieuwe album

Binnen het Nederlandse bass landschap is er het laatste jaar een nieuwe grootheid opgestaan. Met herkenbare, nostalgische elementen die...