maandag, maart 4, 2024
HomeGenresFuture HouseEDM & future house in november: de top 3 van Juliano van...

EDM & future house in november: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Juliano van der Knaap van EDM & future house releases in november, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

MEDUZA ft. Hozier – Tell It To My Heart

Universal Island Records

Grote kans dat jij ze weleens hebt gehoord op de radio: het driekoppige MEDUZA. De Italiaanse muziekgroep brak in 2019 door met ‘Piece Of Your Heart’. Dit smaakte vrij snel naar meer, waarop er diverse hits volgde.

- Advertisement -

Na samenwerkingen met grote artiesten als Dermot Kennedy en Becky Hill, vonden de heren het tijd voor een unieke collab. In de nieuwe plaat ‘Tell It To My Heart’ verzorgt niemand minder dan Hozier de vocalen. De artiest is voornamelijk bekend van ‘Take Me To Church‘. Dit nummer heeft de zanger over de hele wereld op de kaart gezet.

In ‘Tell It To My Heart’ zit de duistere, maar tegelijkertijd euforische sound die we van MEDUZA gewend zijn. De krachtige stem van Hozier past hier heel goed bij. Naar mijn mening is hij de perfecte keuze voor dit nummer!


Sagan ft. CATALI – Therapy

Future House Music


Yaroslav Sagan, bekend onder zijn artiestennaam Sagan, is een Oekraïense dj/producer. Hij creëerde samen met zangeres CATALI een hypnotiserend goede future house-track die uniek en verfrissend is.

De plaat begint met een akoestische gitaar en zang, dat later gecombineerd wordt met futuristische dance-geluiden. De drop heeft meerdere lagen, inclusief een diepe bass en een aanstekelijke melodie. Hét recept voor een future house-nummer.

Sagan blijft mij iedere keer verrassen en is een artiest om zeker in de gaten te houden.


Shane Codd – It Ain’t Right

Polydor Records

Als laatste release heb ik een nieuwe track van hitmachine Shane Codd voor je uitgezocht. De opkomende Ierse artiest scoorde vorig jaar een dikke hit in Europa (lees hier mijn interview met Shane) en komt wederom met een net zo harde plaat: ‘It Ain’t Right’.

Een nummer dat rustig begint met emotioneel geladen vocalen, die gaan over de ingewikkelde band binnen een relatie van een stelletje.

You’re calling my phone

I’m being patient

But I’m all alone

Daarna slaat de plaat om en hoor je direct de herkenbare dance piano-akkoorden van de producer. Na een subtiele build-up hakt de drop – die overigens perfect wordt bijgestaan met een lekkere bass en een lekkere BPM – er goed in.


Spotify-lijst EDM en future house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM & future house releases in november:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd