dinsdag, oktober 3, 2023

EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

-

Home » Music » Releases » EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Juliano van der Knaap van EDM releases in januari, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Nicky Romero & GATTÜSO x Jared Lee – Afterglow

Protocol Recordings

Een langverwachte release is uiteindelijk uit. Ik heb het hier over ‘Afterglow’ van progressive house-koning Nicky Romero, GATTÜSO en Jared Lee. De plaat werd twee jaar geleden geprimeurd door Romero tijdens het Avicii Tribute Concert in 2019. Dit was in eerste instantie nog een ID die uiteindelijk werd gecancelled. Enorm balen, want er waren veel fans die ernaar uitkeken.

Maar het lange wachten is nu dus toch beloond! Na een periode van twee jaar, kwam het nummer deze maand uit op Protocol Recordings.

When sunlight won’t show

I’ll be the afterglow

‘Afterglow’ is een rollercoaster van emoties. Het is een euforisch nummer met piekfijn produceerwerk en heerlijke vocalen. Eerst werd er flink gespeculeerd over wie er zong in deze plaat. Nu is het duidelijk dat zanger Jared Lee de man is met deze mooie stem!


TV Noise – Astral

STMPD RCRDS

Voor mij en vele andere EDM-fanaten was er afgelopen jaar een groot mysterie: waar blijft de muziek van TV Noise? Het Nederlandse dj-duo heeft in de loop der jaren geweldige nummers uitgebracht; maar in 2021 was het qua releases helemaal stil… Totdat er ineens een bericht verscheen over, jawel, nieuwe muziek!

Na één jaar absentie, zijn de mannen weer back on track. Ze luiden het nieuwe jaar in met ‘Astral’. Een massieve beuker als je het mij vraagt.

Het bevat de smerige beats die we van hen gewend zijn, en ik hoop dat de twee er dit jaar nóg meer uitbrengen.


Dustycloud & Kage – Ignore Them

Monstercat Uncaged

Producent Dustycloud verrast Monstercat-luisteraars met zijn duistere bass house. De artiest maakt met ‘Ignore Them’ (featuring Kage & LexBlaze) zijn debuut op het gerespecteerde label. Monstercat staat voor velen bekend om haar dubstep, maar het maakt ook ruimte voor andere genres.

Meer lezen over dubstep en bass? >> Klik hier

De track heeft een grimmige sfeer met donkere vocalen, typerend voor DustyCloud. Daarnaast hoor je een grommende bass, gecombineerd met ruige snares, kicks en claps.

Ik volgde de artiest al langer en ben dan ook blij dat hij meer aandacht krijgt door zijn debuut op Monstercat. Dat gezegd hebbende, hoop ik dat er in de toekomst nog meer projecten van hem verschijnen op het label.


Spotify-lijst EDM releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM releases in januari:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

EDM in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....