dinsdag, oktober 3, 2023

Top 3 EDM releases in augustus: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » Top 3 EDM releases in augustus: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 EDM music releases in augustus 2022 van onze Huisspecialist Juliano van der Knaap. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Baauer – Let Me Love U

LuckyMe

Zomerhit-alert! Komt de naam Baauer je nog bekend voor? Hij bracht in 2013 het trap-nummer en internetfenomeen ‘Harlem Shake’ uit. Het werd een grote meme en zorgde wereldwijd voor bekendheid bij de artiest.

Ken je ‘m nog?

Naast ‘Harlem Shake’ heeft Baauer genoeg andere heerlijke nummers uitgebracht. Jammer genoeg was het de laatste tijd qua releases een tijdje stil rondom de artiest. Plots kwam afgelopen maand ‘Let Me Love U’ uit. Een zomernummer met een feel-good en nostalgisch disco-sfeertje. De zang en sounds zijn erg creatief gecombineerd en de drops zijn verfrissend. Baauer laat weten vanaf nu een nieuw tijdperk in te gaan met zijn muziek en dat is goed nieuws!

Steff Da Campo X Tom Budin X 2Crimes – The Opera House (feat. LexBlaze)

Spinnin’ Records

Steff Da Campo en Tom Budin zijn op dreef. Keer op keer weten ze miljoenen streams te pakken met eigen releases, die door een hoop artiesten worden gebruikt als geheim wapen in dj-sets. Ik luister de producers al langer en vind hun unieke stijlen perfect bij elkaar passen. Beiden hebben al eerder nummers uitgebracht op Spinnin’ Records; deze deze keer doen ze dat eindelijk samen!

De track ‘The Opera House’ is opgebouwd uit een frisse house-groove. De verse synths en vocalen zijn creatief in elkaar gezet. Je hoort samples met opera-zang en LexBlaze verzorgt de tekst in het nummer, die erg doen denken aan UK-house. Een toffe combinatie als je het mij vraagt!


Hardwell – I FEEL LIKE DANCING

Revealed Recordings

I FEEL LIKE DANCING is onderdeel van Hardwell zijn nieuwe album: ‘Rebels Never Die.’

De 34-jarige artiest maakte zijn comeback op Ultra Music Festival en primeurde daar een aantal nieuwe tracks. I FEEL LIKE DANCING is momenteel mijn favoriet en bevat net zoals de andere nummers op zijn nieuwe album experimentele techno/rave invloeden.

Je hoort duidelijk dat Hardwell flink aan het experimenteren is geweest met verschillende genres en een nieuwe sound heeft gecreëerd. Ik ben er fan van en héél benieuwd naar wat hij nog meer voor ons in petto heeft de komende tijd.


Spotify-lijst EDM releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM releases in augustus:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...