woensdag, december 6, 2023

De top 3 EDM releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 EDM releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 EDM releases in februari 2023 van onze Huisspecialist Juliano van der Knaap. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Mau P – Gimme That Bounce

Insomniac Records

Mau P – voorheen Maurice West – zette afgelopen zomer de scene op zijn kop met debuutsingle ‘Drugs From Amsterdam‘. Fun fact: de MC van Tomorrowland heeft de iconische tekst van het nummer ingesproken. Je kon er niet omheen op festivals, het werd een nummer-1 hit op Beatport én het kwam terecht in de Top 40.

De artiest is zeker geen ‘one hit wonder’: hij primeurde zijn nieuwe single ‘Gimme That Bounce’ en dat kreeg wederom een geweldig respons van het publiek. Het is inmiddels officieel uit en heeft dezelfde catchy groove als zijn vorige nummer, met teksten die in je hoofd blijven hangen en een heerlijk four-to-the-floor ritme.


Mesto – Bring It Back

Spinnin’ Records

Mesto heeft vaker laten zien dat hij van alle markten thuis is. Hij staat bekend om zijn euforische dance/pop tracks, maar óók om zijn bass-house platen. Zijn nieuwe nummer ‘Bring It Back’ is zijn eerste release van dit jaar. Het klinkt door de drop als een tweede variant van ‘Limitless‘ met Martin Garrix. Het bevat zijn duidelijk herkenbare sound met een harde bass en een melodie met het geluid van nu.


Deniz Koyu & MAKJ – Feel Your Love

Musical Freedom

Deniz Koyu en MAKJ zijn grote namen in de EDM-scene en hebben hun kwaliteiten samengevoegd voor de track ‘Feel Your Love’. Ik ben over het algemeen erg fan van de productiekwaliteiten van de dj’s en ze stellen met dit nummer zeker niet teleur.

De plaat trekt je mee in een droomwereld met coole effecten en een future-rave melodie. Het klinkt als een mengelmoes van de clubsound van Swedish House Mafia, MORTEN en David Guetta. Ik houd ervan!


Spotify-lijst EDM releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Juliano heeft zijn eigen EDM-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Future Rave, a Mix of Underground and EDM, Seems Ready for the Mass

Electronic music is continuously evolving, even in times of a global pandemic. In fact, many crises have already produced...

Future Rave, een mix van underground en EDM, lijkt klaar voor het grote publiek

Elektronische muziek ontwikkelt zich continu, zelfs in tijden van een wereldwijde pandemie. Sterker nog: vele crises hebben in het...