dinsdag, oktober 3, 2023

De top 3 hardcore releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 hardcore releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 hardcore releases in augustus 2022 van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Tripped Feat. Lenny Dee – Misfits

PRSPCT Recordings

Het is een album waar ik al langere tijd op zat te wachten: ‘Unboxed LP‘ van Tripped. De release op PRSPCT is het debuutalbum voor de Belgische producer. Naar mijn mening is het één van de beste albums van 2022. De stijlen zijn lekker breed en ook het tempo is gevarieerd.

Persoonlijke favorieten zijn: ‘Shave The Whales‘, ‘Kapsalon‘ en ‘You’re Done‘. Het kroonjuweel van dit album is toch de samenwerking met Lenny Dee. De inspiratie voor het nummer ‘Misfits’ komt uit de track ‘Dogshit‘ van The Leathernecks, uitgebracht op het legendarische Kotzaak label.

De vocals zijn van Lenny Dee zelf afkomstig en zijn al meer dan 25 jaar oud. Niet alleen de vocals kennen de oude gabber sferen, maar de gehele track is opgebouwd uit de pure gabbersound elementen: “Dry distorted 909’s, offbeat percussion, Juno synths and a cursing Lenny Dee on the vocals.”


Nosferatu – The only life I’ll ever know

Border Town

29 juli, de dag dat Tripped zijn nieuwe album uitbracht, kwam ook het nieuwe album van Nosferatu uit. Opnieuw een album met diverse stijlen, mede door de vele samenwerkingen.

Twee nummers trokken gelijk mijn aandacht: ‘Adagio For The Wicked‘ en ‘The Only Life I’ll Ever Know‘. Toch heeft het laatstgenoemde nummer de lichte voorkeur. De track heeft een magische melodie met een heerlijke opbouw. Er zit ontzettend veel gevoel in de kick, het is werkelijk een bom van euforie.


Promo & Brian Acardy – Control The Madness

The Third Movement

Ik sluit mijn top 3 af met het nieuwste werk van Promo & Brian Acardy (alias van Promo). Op 19 augustus brachten zij de EP ‘The Killing Fields 3’ uit bij The Third Movement. Het is opvallend dat zowel de stijl van de EP én de titels verwijzen naar de Artcore legende Ruffneck. De tweede track van de EP gaat onder de naam ‘Rougneck Tactics‘ en de EP sluit af met de track ‘Love The Artcore‘. De veel referenties naar Ruffneck zijn niet zonder reden, recent is namelijk aangekondigd dat Ruffneck een 4 uur lange B2B set zal draaien met Promo, tijdens het event ‘Xposure’.

Met name in ‘Control The Madness’ is de Artcore stijl lijdend. De energie, de brakes, de vocals, alles klopt gewoon.


Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...