zaterdag, februari 24, 2024

De top 3 hardcore releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 hardcore releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 hardcore releases in februari 2023 van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Mad Dog & Angerfist – Step Into The Dark

Dogfight Records

Na twee succesvolle downtempo EP’s kon het album niet uitblijven. De eerste woensdag van februari bracht Mad Dog zijn ‘DOWNTEMPO‘ album uit, op zijn eigen label: Dogfight Records. In totaal kent het album dertien tracks, waarvan vijf nog niet eerder uitgebrachte nummers. Opvallend is gelijk de grootse samenwerking met zowel Angerfist als Marc Acardipane. Beide combinaties blijken een succes te zijn!

Angerfist lijkt zelfs zo geïnspireerd dat hij een eigen ‘lowtempo’ alias heeft aangekondigd.

https://www.facebook.com/angerfistmusic/posts/pfbid02A8mcoeBP9V2Emwgcro4CsVVsKDbN5NRz8UFBeWEehPdfC2LG6bpXfRr2SetNg8RNl

Chaotic Hostility – FIGHT ME

Chaotic Universe

Met maar 96 seconden is ‘FIGHT ME‘ de kortste track ooit binnen mijn top 3 releases. Desondanks heeft Chaotic Hostility toch de ruimte weten te vinden om zelfs drum ’n bass elementen erin te verwerken. De track begint namelijk met een frisse drum ’n bass-intro. Al snel worden de breaks vervangen door de agressieve kicks van het uptempo-duo.

‘FIGHT ME’ is een track waar al enige tijd een hype rondom bestond. Zo draaiden de heren van Chaotic Hostility het nummer al eind augustus tijdens hun debuut op de Ground Zero mainstage, waar het gelijk goed werd ontvangen.


Predator – Human Blood (DJ Arjuna Remix)

Guillotine Recordings

Een opzwepende early hardcore klapper is het resultaat van Arjuna zijn make-over van ‘Human Blood‘. Het origineel komt uit 2001 en in afkomstig van Da Predator. Voorheen is het werk al eens onder handen genomen, destijds was dit door de Amerikaanse grootmacht Omar Santana.


Spotify-lijst EDM releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...