zondag, oktober 1, 2023

De top 3 hardcore releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 hardcore releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 hardcore releases in oktober 2022 van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Broken Minds & Ophidian – Haunted

Masters of Hardcore

https://youtu.be/AS5gw-32gPw

‘Creepy Terror Show’ is het nieuwe album van het Spaanse duo Broken Minds, uitgebracht op Masters of Hardcore. Het album is lastig in één hokje te plaatsen, zowel rawstyle, frenchcore, hardcore & uptempo komen voor in het album. Vanzelfsprekend is de samenwerking met Ophidian de persoonlijke favoriet. Ophidian’s stijl is direct te herkennen in de track ‘Haunted’. De donkere en meeslepende sfeer leidt tot een energierijke track met een euforisch einde.


Peckerhead – La Di Da Di

PRSPCT Recordings

Pure Dutch rave power, but produced by a Dane!‘ (PRSPCT, 2022)

Het past allemaal precies, de vocals gecombineerd met de oorspronkelijke gabber sound. Daniel (Peckerhead) bewijst met zijn creativiteit dat de early hardcore sound na 30 jaar nog steeds open staat voor unieke tracks. De vocals komen uit de track ‘La Di Da Di‘ van Slick Rick & Doug E. Fresh. Met de originele track in je achterhoofd, begin je Daniel zijn creativiteit alleen maar meer te waarderen.

Naast La Di Da Di bracht de Deen ook drie andere tracks uit: The Beat, Acid Aries & Acid Aries (Hellfish Remix), welke zeker het checken waard zijn!


DJ Vortex – Fuck U (Brutal Theory X Spiady Edit)

Mijn top 3 releases sluit ik op een hoger tempo af met een heerlijke edit van Brutal Theory & Spiady. Beide producers hebben een populaire stijl en zijn hard aan het groeien. Met de eerste kick is het gelijk raak. Hij ramt hard door en ik kan niet wachten om ‘m live te horen. In de rest van de track zitten wat kick variaties, waardooor het tot minuut 1:50 een heerlijke track blijft. De laatste 27 seconden zijn niet helemaal mijn ding. Toch is deze snoeiharde edit wel het luisteren waard.


Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt:

https://open.spotify.com/playlist/2N4yXOcsclNfosPJnkeP9O?si=3e5c29fc4d2a4833

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...