woensdag, december 6, 2023

De top 3 melodic house releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in augustus 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

TAYA. & Quackers – One Day Around The Sun REBELLION

CROSSTOWN REBELS

We trappen de maand augustus af met een heerlijke vage spaceplaat van het label van Damian Lazurus. Na wat verkennende synthakkoorden over een stuwende beat komt de track steeds verder op stoom. Heerlijk borrelende en grommende subs, dubby percussie, alles zit erin zonder overvol te raken. Wie een echte climax verwacht, komt bedrogen uit. Dit soort tracks zijn slowburners die je meenemen op een ontdekkingstocht. Fijne plaat!


Dee Montero – Solena (Henri Bergmann Remix)

Renaissance Records

Waar het in 1994 opgerichte Renaissance Records vooral bekend stond om de baanbrekende progressive releases is de catalogus inmiddels breder. Zo schotelt Dee Montero ons met Solena een prachtige track voor. Maar het is vooral aan het remixwerk van Henri Bergmann te danken dat het nummer in het maandlijstje is opgenomen. Wie beide versies vergelijkt hoort twee verschillende nummers. Bergmann schroeft het tempo omlaag en zet het nummer naar haar hand door pianoakkoorden toe te voegen en geeft de vocale samples beduidend meer richting. 


Tom Pool & MURJD – Between The Sun And The Moon (Original Mix)

Stripped Down Records

Het in Frankfurt gevestigde Stripped Down Records heeft met de track Between The Sun And The Moon echt een pareltje in handen. De producers Tom Pool en MURJD hebben de handen ineengeslagen en het is duidelijk dat ze het beste in elkaar naar boven halen. Beiden zijn ze al jaren woonachtig en werkzaam op Ibiza (voor o.a. radiostation Ibiza Global Radio) en weten ze gebruik te maken van de volle zeven minuten om een diepe en mooie soundscape in elkaar te zetten. Hopelijk weten ze elkaar in de nabije toekomst vaker te vinden.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...