De top 3 melodic house releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in oktober 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Cristina Lazic – You And Me Feat. Shar (Rebellion)

De Italiaanse Cristina Lazic levert met You And Me een heerlijke clubtrack af. Opgebouwd rond een monotoon gitaarrifje weet ze de spanning verder op te bouwen. Voeg aan het geheel nog wat gesampelde sexy vocals en een dikke baslijn toe en je weet: dit zet iedere club in vuur en vlam. Zo’n track die je moet voelen en je niet meer loslaat. Heerlijk!


Re.You – Hands (LSF21+)

De Duitse producer Re.You levert met Hands een mooi gevarieerde EP af waarbij de titeltrack er wat mij betreft bovenuit steekt. Hij weet hier een mooie balans te vinden tussen electronica en pianoakkoorden die mooi samenvallen na de climax. De EP heeft ook nog een  Nederlands tintje. Zo mocht de Maastrichtse producer West&Hill de titeltrack onder handen nemen en remixen. Mooi dat ook hij (als resident dj van Complex in Maastricht) aardig aan de weg timmert. Zo draaien onder andere Adriatique, Rampa en Adam Port zijn remixen veelvuldig. Dat resulteerde in een mooie samenwerking op deze EP.


Operandum – Equinox (Greyscale)

Operandum laat met Equinox horen dat ze het dub techno tot in de puntjes beheersen. Met minimale verschuivingen weten ze de luisteraar te vangen in deze track. Juist door het minimale is er veel ruimte om als luisteraar maximaal je eigen interpretatie op los te laten. Donkere spannende muziek associaties oproept van besneeuwde landschappen en ijle berglucht.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: DJ José (NL) 

Iedere dj heeft er minstens eentje: een unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. Dit...

Dutch Dance University 2023: uitstekende mix professionaliteit en studentikoziteit

'Overlast op de dansvloer: 21+ de oplossing?', 'Telefoon: de plaaggeest van de dansvloer?', 'Meme techno: rebelse grap of bloedserieus?'....