zaterdag, september 30, 2023

De top 3 melodic house releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in september 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Pole Folder & CP – Apollo Vibes (Petar Dundov Remix) 

Bedrock Records

We trappen de maand september af met een remake van een memorabele progressive release uit 2001. De track van de Belgische producer Pole Folder wordt onder handen genomen door een aantal collega’s en in een volledig nieuw jasje gestoken. Petar Dundov levert hierbij de meest geslaagde buitenaardse versie af. Een degelijke upgrade naar de huidige tijd waarbij uiteraard de originele ‘astronautensamples’ niet ontbreken. Dundov levert een schitterende dubby remake af. 


Saul – The Light ft. Allysha Joy

Rhythm Section International

De puristen zullen vast kritiek hebben: strikt genomen is deze track geen melodic house. Maar toch in de lijst omdat muziek niet altijd in hokjes past en deze te mooi is om niet in de releases mee te nemen. Het Londense Saul (niet te verwarren met Sault) levert een heerlijke release af. Vocalen all over, warme jazzy keys maken het geheel af. Reken maar dat deze plaat veel gedraaid wordt door grote namen als Jimpster of Osunlade.


Taavi Tusk – Incroyable (Mihai Popoviciu Remix)

Poker Flat Recordings

Bij iedere eigen release of remix bewijst Mihai Popoviciu dat hij de kunst van het weglaten beheerst. Waar andere tracks soms overvol en bombastisch kunnen zijn kiest de Roemeen er eerder voor om zijn werk te strippen en slechts een aantal sounds en akkoorden te gebruiken. Dat maakt dat zijn releases kaal maar zeker niet minder funky klinken. Een fijne hook, een paar akkoorden en vooral een lekkere baslijn. Tel daarbij de krakerige Franse sample op en je weet hij flikt het opnieuw. Incroyable! 


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...