maandag, december 4, 2023

De top 3 melodic house releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in juli 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Los Cabra & Carlos Barbero – Jachal

MADORASINDAHOUSE

Het Griekse label Madorasindahouse brengt met de vierde compilatie een keur aan internationale producers samen. Drijvende kracht achter het label is Harrys Alestas en gezamenlijke deler is dat alle tracks soulvolle diepe organische house ademen. Los Cabra (Christ Burstein) en Carlos Barbero springen er met de track Jackhal wat mij betreft duidelijk bovenuit. Een heerlijke mysterieuze track waarin percussie, baslijn en synths mooi samenkomen.


Röyksopp ft Alison Goldfrapp – Impossible (&Me remix)

WM Norway

Inmiddels lijkt het of het Keinemusik collectief iedere track die ze onderhanden neemt in goud weet te veranderen. Hebben ze net Never Sleep Again van Solomun een totale makeover gegeven, of &Me heeft zich al weer ontfermd over het Noorse Röyksopp. In negen minuten zet hij Impossible (waarop Alison Goldfrapp de vocalen verzorgt) volledig naar zijn hand. Langzaam werkt hij naar de break die gelet op de vertraging doet denken aan de klassieker French Kiss van Lil’Louis. Om vervolgens de track langzaam richting het einde weer laag voor af te pellen. Keinemusik maakt opnieuw duidelijk dat ze een geheel eigen muzikaal universum weten te creëren.


Innellea – Concrete jungle (Transhumanism project 1/3)

Innellea Records

Innellea is het alterego van Michael Miethig uit München. Komend uit de stal van Afterlife (label van Tale Of Us) brengt hij inmiddels ook op zijn eigen label Innellea Records muziek uit. Concrete Jungle is de eerste release van het project Transhumanism waarin verspreid over zes weken nog twee tracks het licht zien. Intrigerend is deze eerste release vooral door de aanwezigheid van een vocoderstem die tot de luisteraar spreekt. Niet alleen vreemd maar op een bepaalde manier ook super catchy. Dat deze eerste release een schot in de roos is, bleek vorige week toen hij op Ploegendienst de dansvloer in vuur en vlam zette. Hopelijk zijn de komende twee overige releases even verassend en intrigerend.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen Melodic House -playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...