vrijdag, december 8, 2023

De top 3 melodic house releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in juni 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Deek That – Fulgor Soils (wheretheshadowendsrec)

Deek That maakt met Fulgor Soils een melancholische track waarin diverse elementen zich langzaam ontvouwen: synths, strijkers, een fijne bas en dat alles rond een strakke four to the floor beat. Muzikaal bevindt het duo zich in de hoek van Lee Burridge en zijn label All Day I Dream. Sferische melodische tracks die staan als een huis. Het schijnt dat een debuutalbum in de maak is, ik ben benieuwd naar de andere verrassingen die hierop ongetwijfeld te vinden zullen zijn. 


Tim Engelhardt – Follow (Pokerflat records)

Tim Engelhardt bracht zijn eerste plaat uit op zijn 14de. Het balletje ging rollen nadat hij via Soundcloud Robert Babicz een track had gestuurd en om advies had gevraagd. Vanaf dat moment ademen zijn tracks verschillende inspiratiebronnen.

Zelf noemt hij de autoritjes met zijn vader in zijn vroege jeugd met het werk van Mike Oldfield op de achtergrond als belangrijke ankerpunt. De gemende deler is dat zijn werk altijd topnotch geproduceerd is en fris klinkt. Zo ook ‘Follow’: akoestisch klinkende drums, bubbelende synths en jazzy toetsen maken het geheel niet alleen af, maar ook bijzonder. Het is deze combinatie die maakt dat Engelhardt een nieuwe generatie producers vertegenwoordigt die niet alleen hokjes slecht maar ook buiten de gebaande paden durft te gaan. Prachtplaat!


Artche – Indigo (Bedrock records)

Artche is een producer met al aardig wat releases op labels als Pryda, Anjunadeep, Still Vor Talent. Als kroon op zijn toch al aardige lijst verschijnt nu EP Indigo op Bedrock records. De titeltrack swingt met een mooie two-step beat en resonerende pianoriffs, en melancholische synths. De andere track van de EP Magenta is meer 4 to the floor met puntige basslijntjes maar daardoor ook zeker de moeite waard. Knap hoe Artche de post- corona tijdgeest op deze EP weet te vangen.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter Dijk heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...